search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:30
MENU CLOSE

Φλαμπουράρης για επένδυση στο Ελληνικό: Κατατέθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης στην Ελληνικό Α.Ε.

15.06.2017 13:47
Φλαμπουράρης για επένδυση στο Ελληνικό: Κατατέθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης στην Ελληνικό Α.Ε. - Media

 

Κατατέθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) στην Ελληνικό Α.Ε. και αρχίζει ο οδικός χάρτης μέχρι την έναρξη της κατασκευής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης για την επένδυση στο Ελληνικό.

«Μετά από έντονες και συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης τίθενται οι βάσεις για να ξεκινήσει μια μεγάλη επένδυση, με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, την οικονομία και την ποιότητα της ζωής των πολιτών της Αττικής», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Θέλω λοιπόν να εκφράσω την ικανοποίησή μου, αλλά και τη δυσφορία μου, γιατί οι πολύμηνες καθυστερήσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν δεν οφείλονταν σε γραφειοκρατικές «αγκυλώσεις» ή και παρεξηγήσεις,  μεταξύ των αρμόδιων φορέων των επενδυτών και του Δημοσίου».

«Η λύση που βρέθηκε για το δασικό και το αρχαιολογικό, τα δύο θέματα δηλαδή που είχαν θέσει οι επενδυτές είχε προταθεί προς το ΤΑΙΠΕΔ και τη LAMDA από τα Χριστούγεννα – την οποία και αρνιόνταν επίμονα», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Λύση, η οποία προστατεύει απόλυτα και καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου τα αρχαιολογικά ευρήματα που τυχόν αποκαλυφθούν στα 6.500 στρέμματα του Ελληνικού, καθότι η αρχαιολογική υπηρεσία θα είναι συνεχώς παρούσα. Όσον αφορά τα 37 στρέμματα, που χαρακτηρίστηκαν δασική έκταση, θα ενταχθούν στα 2.300 στρέμματα δάσους υψηλής βλάστησης, που θα δημιουργηθεί, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση».

Δείτε τον οδικό χάρτη, όπως κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το 2016, μέχρι τη μεταφορά των μετοχών στους επενδυτές, για να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου:

1. Υποβολή Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ)

-Η Ελληνικό Α.Ε. υποβάλλει το ΣΟΑ στο Γραφείο Ελληνικού

-Το Γραφείο Ελληνικού υποβάλλει το ΣΟΑ στο ΥΠΕΝ

2. Γνωμοδότηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, για την έγκριση του ΣΟΑ

Η επιτροπή θα πρέπει να γνωμοδοτήσει σε διάστημα δύο (2) μηνών

3. Δημόσια διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ)            

4. Σύνταξη και έγκριση  του Σχεδίου ΠΔ και υποβολή του στο ΣτΕ

Απαιτούμενος χρόνος μέχρι την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος από το ΣτΕ,  έχει προβλεφθεί διάστημα 6 μηνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:29