search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:18
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Πρώην πολιτικός καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση της… 103 ετών πεθεράς του

16.06.2017 18:30
ΗΠΑ: Πρώην πολιτικός καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση της... 103 ετών πεθεράς του - Media

 

Για σεξουαλική παρενόχληση της 103 ετών πεθεράς του, η οποία πάσχει από άνοια και διαμένει σε οίκο ευγηρίας, καταδικάστηκε ένας 75χρονος πρώην πολιτικός από το Ράντνορ του Ντέλαγουερ.

Το πρώην μέλος του Συμβουλίου Επιτρόπων της κομητείας του Ντέλαγουερ, Γουίλιαμ Σπίνγκλερ, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ήταν «μια ηλίθια ενέργεια χωρίς καλή πρόθεση. Η υπόληψή μου καταστράφηκε, το ίδιο και η καριέρα μου».

Παραδέχτηκε ότι έπιασε το στήθος της πεθεράς του στον οίκο ευγηρίας σε δυο ξεχωριστές επισκέψεις του τον προηγούμενο Δεκέμβρη, ωστόσο είπε ότι δεν το ξανάκανε σε τρίτη επίσκεψη στον οίκο ευγηρίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σπίνγκλερ σε ιστότοπο, η φροντίδα της ηλικιωμένης πεθεράς του αποτελεί δική του ευθύνη από το 2007, το έτος που έχασε τη γυναίκα του. Η ηλικιωμένη ζούσε μαζί του για αρκετά χρόνια, αλλά πέρυσι αποφάσισε να την πάει σε οίκο ευγηρίας, αφού η κατάσταση της άνοιά της επιδεινώθηκε.

«Δεν επιτέθηκα σεξουαλικά στην πεθερά μου την οποία σέβομαι και αγαπώ. Σκοπός μου ήταν να την αγκαλιάσω ώστε να καταλάβει ότι ήμουν εκεί και να της δείξω την στοργή μου. Μόνο αυτό έκανα», είχε πει τότε.
Τελικά, όμως, παραδέχτηκε τις κινήσεις του στο δικαστήριο: «Πραγματικά άγγιξα το στήθος της για να την σοκάρω μήπως με αναγνωρίσει. Σκέφτηκα πως έτσι θα μπορούσα να την κάνω να αντιδράσει, να πει κάτι. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, μια ηλίθια ενέργεια αλλά το έκανα για να καταλάβει ότι ήμουν εκεί».

Σημειώνεται ότι η καταδίκη του βασίστηκε στις μαρτυρίες πολλών υπαλλήλων του οίκου ευγηρίας, που είδαν τον 75χρονο να χαϊδεύει το στήθος της πεθεράς του κάτω από την κουβέρτα με την οποία ήταν σκεπασμένη, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Η ποινή που θα του επιβληθεί θα ανακοινωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπίνγκλερ ήταν μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος που παραιτήθηκε από το Συμβούλιο Επιτρόπων το 2015.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:18