search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:24
MENU CLOSE

Πέθανε ο σκηνοθέτης του Ρόκι και του Καράτε Κιντ

17.06.2017 07:43
Πέθανε ο σκηνοθέτης του Ρόκι και του Καράτε Κιντ  - Media

 

Ο σκηνοθέτης του «Ρόκι» και του «Καράτε Κιντ», Τζον Αβιλντσνεν πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Ο γιος του Αντονι ανακοίνωσε ότι πατέρας του άφησε την τελευταία του πνοή στο Λος Αντζελες χτυπημένος από καρκίνο.

Η ταινία Ρόκι ήταν μια τεράστια επιτυχία. Κέρδισε τρία Οσκαρ μεταξύ αυτών καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Ο άγνωστος τότε Σιλβέστερ Σταλόνε είχε γράψει το σενάριο και ζήτησε από τον Αβιλντσεν να σκηνοθετήσει την ταινία. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν σε μόλις 28 ημέρες και το κόστος της παραγωγής ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια.

Κανείς, ούτε ο ίδιος ο Αβιλντσεν όπως είχε εξομολογηθεί σε μια συνέντευξή του πριν από τρία χρόνια δεν περίμενε ότι το Ρόκι θα έσπασε τα ταμεία του box office. Aκολούθησαν άλλες πέντε ταινίες εκ των οποίων ο Αβιλντσεν σκηνοθέτησε την τέταρτη το 1990.

Το «Καράτε Κιντ» ήταν μια ακόμη έκπληξη… Η ταινία που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι του 1984 προσέλκυσε εκατομμύρια θεατές.

Ο Αβιλντσεν σκηνοθέτησε πολλούς σπουδαίους ηθοποιούς όπως τον Μπαρτ Ρέινολντς τον Μάρλον Μπράντο και τον Μόργκαν Φρίμαν.

Δεκαετίες ολόκληρες, οι ζωηρές περιγραφές του στην ενσάρκωση της νίκης, του θάρρους και του αισθήματος, κατέκτησαν τις καρδιές πολλών γενιών Αμερικανών δήλωσε ο Πάρις Μπάρκλεϊ, πρόεδρος του αμερικανικού συνδικάτου σκηνοθετών.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε απέτισε φόρο τιμής στον σκηνοθέτη που τον έκανε διάσημο αναρτώντας στο λογαριασμό του το μήνυμα: “Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Τζον Τζ. ‘Αβιλντσεν που κέρδισε το ‘Οσκαρ για τη σκηνοθεσία του Ρόκι! Αναπαύσου εν ειρήνη. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα σκηνοθετήσεις επιτυχίες στον παράδεισο. Σ΄ευχαριστώ, Sly”.

Πηγή: euronews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33