search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:44
MENU CLOSE

Αυτός είναι ο χάρτης των εισφορών για όσους έχουν παράλληλη απασχόληση (Pdf)

17.06.2017 13:30
ΕΦΚΑ: Την Τετάρτη 100.000 επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα μοιραστούν 98 εκατ. ευρώ  - Media

 

Τις ανατροπές που φέρνει ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου σε όσους έχουν παράλληλη απασχόληση διευκρινίζει η εγκύκλιος την οποία εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Έξι είναι οι βασικές κατηγορίες στις οποίες αναφέρεται η εγκύκλιος

Μισθωτοί με παράλληλο ελεύθερο επάγγελμα. Θα καταβάλουν εισφορές επί του αθροίσματος του εισοδήματος από τη μισθωτή απασχόληση και του καθαρού εισοδήματος από το ελεύθερο επάγγελμα.

Μισθωτοί με παράλληλη αγροτική δραστηριότητα. Θα καταβάλουν εισφορές επί του αθροίσματος του εισοδήματος από τη μισθωτή απασχόληση και του καθαρού εισοδήματος την αγροτική δραστηριότητα.

Όσοι ασκούν μόνο πολλαπλές μη μισθωτές επαγγελματικές δραστηρίοτητες που υπάγονταν σε πάνω από δύο ασφαλιστικούς φορείς προ του 2017. Θα καταβάλουν εισφορές με βάση το άθροισμα του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος από κάθε δραστηριότητα.

Μισθωτοί με πολλαπλές μη μισθωτές δραστηρίοτητες. Θα καταβάλουν εισφορές με βάση το άθροισμα του εισοδήματος από την παροχή των μισθωτών υπηρεσιών και του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος από κάθε δραστηριότητα.
Δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται και αλλού ως μισθωτοί .

Θα καταβάλουν εισφορές με βάση το εισόδημα που προκύπτει από κάθε δραστηριότητα (άλλες για το δημόσιο, άλλες για την δεύτερη μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα).

Εργαζόμενοι που ασκούν πολλαπλή επαγγελματική δραστηριότητα που προ του 2017 υπάγονταν σε ένα μόνο ασφαλιστικό φορέα.

Αυτοί οι εργαζόμενοι θα καταβάλουν:
α) εισφορά σαν μισθωτοί για το εισόδημα που προέρχεται από την παροχή εξαρτημένης εργασίας,
β) εισφορά για τυχόν υπάρχον εισόδημα που προέρχεται από την άσκηση ελευθέρου επαγγέλματος, για το οποίο εκδίδονται δελτία παροχής υπηρεσιών, τιμολόγια ή αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης.

Δείτε στο αρχείο pdf τι συμβαίνει ανά κατηγορία εργαζομένων. 

 

Πηγή: capital.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:44