search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:56
MENU CLOSE

Χάος στην Κολομβία: Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες από έκρηξη σε εμπορικό

18.06.2017 07:38
Χάος στην Κολομβία: Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες από έκρηξη σε εμπορικό  - Media

 

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μια βόμβα εξερράγη χθες Σάββατο σε ένα κατάμεστο εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, μεταδίδουν ΜΜΕ της χώρας.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Caracol, τρεις νέες γυναίκες σκοτώθηκαν όταν εξερράγη η βόμβα στο εμπορικό κέντρο, ανάμεσά τους μια 23χρονη Γαλλίδα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 17:00 τοπική ώρα (01:00 της Κυριακής ώρα Ελλάδας) μέσα σε μια τουαλέτα στον δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μπογοτά Ενρίκε Πενιαλόσα, επρόκειτο για μια «ποταπή» τρομοκρατική ενέργεια.

Νωρίτερα, ο Πενιαλόσα είχε κάνει λόγο για έναν θάνατο και 11 τραυματισμούς από την επίθεση.

Αμέσως μετά την έκρηξη οι αρχές απομάκρυναν τους πάντες από το Centro Andino, το εμπορικό κέντρο σε μια ακριβή συνοικία της πρωτεύουσας, το οποίο ήταν κατάμεστο την ώρα της έκρηξης καθώς πολλοί είχαν σπεύσει για να αγοράσουν δώρα για την ημέρα του πατέρα σήμερα Κυριακή.

Η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο αποκλείστηκε από την αστυνομία και ασθενοφόρα έσπευσαν επί τόπου. Οι αρχές προσπαθούν να εξιχνιάσουν ποιος ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος διέταξε νωρίτερα τον στρατηγό Χόρχε Νιέτο, τον αρχηγό της αστυνομίας της Κολομβίας, να αρχίσει μια έρευνα σε βάθος για την επίθεση.

Η ασφάλεια έχει βελτιωθεί στην Μπογοτά την τελευταία δεκαετία, καθώς η αστυνομία και ο στρατός αύξησαν τα μέτρα και αναπτύχθηκαν περισσότεροι οπλισμένοι αστυνομικοί στους δρόμους. Για κάποια χρόνια όλες οι τσάντες ελέγχονταν στις εισόδους των εμπορικών κέντρων, αλλά αυτό το μέτρο έπαψε να εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, εκπαιδευμένα σκυλιά ελέγχουν ακόμη αυτοκίνητα για εκρηκτικά σε αρκετούς χώρους στάθμευσης της πρωτεύουσας.

Η συμφωνία ειρήνης που υπογράφτηκε πέρυσι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), καθώς και η έναρξη διαπραγματεύσεων με τον Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) συνέβαλαν να δημιουργηθεί η αίσθηση πως οι βομβιστικές επιθέσεις ανήκαν στο παρελθόν, όμως τον Φεβρουάριο οι αρχές επέρριψαν στον ELN την ευθύνη για μια έκρηξη βόμβας που τραυμάτισε δεκάδες αστυνομικούς.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:56