search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:02
MENU CLOSE

Μπλόκο της Βενετίας στο άνοιγμα νέων ξενοδοχείων για να μειώσει τον τουρισμό

18.06.2017 09:01
Βενετία: Γονδολιέρηδες ανέσυραν από το Μεγάλο Κανάλι φούρνους και οθόνες υπολογιστών (Photos) - Media

 

Η Βενετία απαγορεύει το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων προκειμένου να μειώσει τον τουρισμό, καθώς η πόλη πνίγεται με 30 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο.

Η απαγόρευση θα περιορίσει τόσο τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων όσο και τη μετατροπή των υφιστάμενων ακινήτων σε καταλύματα. Είναι η πιο πρόσφατη απόφαση σε μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στον περιορισμό του αριθμού των επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης από τον περασμένο Μάιο της λειτουργίας νέων εστιατορίων γρήγορου φαγητού.

Η Βενετία, όπως λένε, βυθίζεται, στον τουρισμό και οι Αρχές απαγόρευσαν τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ένα μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, με σκοπό να ελέγξουν τον αριθμό των επισκεπτών.  Το κέντρο της Βενετίας ήδη διαθέτει 25.400 δωμάτια προς ενοικίαση, ενώ όπως επισημαίνει η υπουργός Τουρισμού Paola Mar, «έτσι θα διαφυλάξουμε την πολιτιστική κληρονομιά της Βενετίας».

Κάθε χρόνο, η Βενετία γεμίζει από 30 εκατομμύρια επισκέπτες, περισσότερο από το ήμισυ του ιταλικού πληθυσμού, γεγονός που ανάγκασε τους ντόπιους να διαμαρτυρηθούν οργανώνοντας διαδηλώσεις. Εν τω μεταξύ, ο πληθυσμός της Βενετίας έχει συρρικνωθεί από 175.000 σε μόλις 55.000 σε 60 χρόνια. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, εάν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, η πόλη δεν θα έχει κατοίκους μέχρι το 2030.

Πηγή: pronews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:02