search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:57
MENU CLOSE

Το colpo grosso της Μέι για να παραμείνει στην εξουσία: Ακύρωσε την ομιλία της βασίλισσας!

18.06.2017 10:54
Το colpo grosso της Μέι για να παραμείνει στην εξουσία: Ακύρωσε την ομιλία της βασίλισσας! - Media

 

Η Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ακύρωσε την καθιερωμένη, ετήσια ομιλία της βασίλισσας, για το 2018 , με σκοπό να διπλασιάσει την κοινοβουλευτική περίοδο σε δύο χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Συντηρητικοί μπορούν να αποφύγουν αμφιλεγόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή των κοινοτήτων, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανατροπή της Πρωθυπουργού μέχρι να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση, και την τελευταία φορά που Πρωθυπουργός είχε ακυρώσει ομιλία της βασίλισσας ήταν το 2011, που το είχε κάνει ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Πριν από τότε, είχε ξανασυμβεί το 1949, και τότε είχε κατηγορηθεί η κυβέρνηση που το έπραξε για κατάχρηση εξουσίας.

Η ομιλία της βασίλισσας για το 2017 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, μετά από αναβολή δύο ημερών, καθώς η Μέι δεν είχε προλάβει να έρθει σε συμφωνία με το DUP και να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας.

Τι γίνεται συνήθως

Κάθε χρόνο, από το 1852, η βασίλισσα κηρύσσει την έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου, με μία ομιλία που πραγματοποιείται με λαμπρότητα στο παλάτι του Γοεστμίνστερ. Η ομιλία που εκφωνεί, διαρκεί περίπου 10 λεπτά και δεν είναι γραμμένη από την ίδια, αλλά από τους υπουργούς της κυβέρνησης και σηματοδοτεί το κυβερνητικό έργο που πρέπει να γίνει μέσα στη χρονιά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44