search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:20
MENU CLOSE

Φερχόφστατ: Ανοικτός ο δρόμος στους Βρετανούς για να αλλάξουν γνώμη

18.06.2017 11:03
Πέθανε ο ιδρυτής και κιθαρίστας των Gang of Four - Media

 

«Ο δρόμος είναι ανοικτός στους Βρετανούς να αλλάξουν γνώμη και να ξαναγίνουν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει για το Brexit ο Βέλγος επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt».

Στην περίπτωση αυτή όμως «δεν θα υπάρξουν πλέον για τους Βρετανούς ειδικές ρυθμίσεις ή εκπτώσεις», τονίζει ο Γκι Φερχόφστατ. 

Λίγο πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, οι οποίες ξεκινούν αύριο Δευτέρα, ο κ. Φερχόφστατ ζητά από τη Βρετανία να εγγυηθεί τα δικαιώματα όλων των Ευρωπαίων πολιτών, που θα εγκατασταθούν στη χώρα έως το τέλος των διαπραγματεύσεων το 2019. 

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Βρετανός διαπραγματευτής Ντέιβιντ Ντέιβις επιθυμεί να ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα του μόνο μέχρι τις 29 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο Βέλγος διαπραγματευτής αποκλείει οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία: «Όσο καιρό οι Βρετανοί είναι ακόμα μέλη της ΕΕ δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα δικαιώματά των Ευρωπαίων πολιτών στην Μ. Βρετανία», αναφέρει χαρακτηριστικά στη «Welt».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50