search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:31
MENU CLOSE

Ο Πούτιν για τις μέρες του στην KGB: Εμπνεύστηκα από μια ταινία με κατασκόπους

18.06.2017 11:27
Ο Πούτιν για τις μέρες του στην KGB: Εμπνεύστηκα από μια ταινία με κατασκόπους - Media

 

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε στον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στη ζωή του, όχι μόνο για πολιτική, αλλά και για την περίοδο που υπηρέτησε ως μυστικός πράκτορας της KGB στην Δρέσδη, την δεκαετία του 1980.

Σύμφωνα με όσα εξομολογήθηκε Βλάντιμιρ Πούτιν στο ντοκιμαντέρ “Τhe Putin Interviews”, έγινε μέλος της KGB το 1975, επειδή «πάντα αυτό ήθελε».

«Μπήκα στη Νομική γιατί ήθελα να δουλέψω για την KGB. Και ακόμα και όταν ήμουν μαθητής, είχα πάει στα γραφεία της KGB στο Λένινγκραντ μόνος μου. Τους ρώτησε τι θα έπρεπε να κάνω για να δουλέψω για την KGB. Εκεί μου είπαν ότι χρειάζεται να έχω ανώτατη μόρφωση και καλή νομική εκπαίδευση».

Η έκπληξή του ήταν μεγάλη, όταν η KGB τον βρήκε και του πρόσφερε δουλειά, μόλις εκείνος αποφοίτησε από τη Νομική.

Όταν ρωτήθηκε από τον Στόουν, ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι είχε δει πολλά φιλμ σχετικά με την υπηρεσία και εμπνεύστηκε κυρίως από το μια ταινία με κατασκόπους του σοβιετικού σινεμά. Το θρίλερ «17 στιγμές της άνοιξης», στην οποία ο βασικός ήρωας είναι Σοβιετικός κατάσκοπος στη ναζιστική Γερμανία. Ο Ρώσος πρόεδρος ομολόγησε ότι η ταινία αυτή τον ώθησε να δουλέψει για την KGB.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, υπηρέτησε ως μυστικός κατάσκοπος στη Δρέσδη από το 1985 ως το 1990, ενώ αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη όταν η ΕΣΣΔ ανατράπηκε.

Έπειτα, υπηρέτησε ως επικεφαλής της FSB, δηλαδή της εταιρίας μυστικών υπηρεσιών που διαδέχτηκε την KGB.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:30