search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:57
MENU CLOSE

Στο πλευρό της Αβάνας η Μόσχα – Επικρίνει την αμερικανική πολιτική «κατά της Κούβας»

18.06.2017 13:18
Κούβα: Εντοπίστηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing - Media

 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι “αντι-κουβανικές” ενέργειες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Ουάσινγκτον είναι λυπηρές και ότι η Μόσχα επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη της στην Αβάνα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ακόμη ότι η νέα προσέγγιση προς την Κούβα από την αμερικανική κυβέρνηση θυμίζει “ψυχροπολεμική ρητορική”.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την Παρασκευή την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Κούβα και την λήψη αυστηρών μέτρων για συμφωνίες που συνάπτουν αμερικανικές επιχειρήσεις με τον στρατό της Κούβας.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η «φρικτή» και «λανθασμένη» συμφωνία, όπως την χαρακτήρισε, που πέτυχε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «δεν βοηθά τους Κουβανούς και κάνει πλουσιότερο το καθεστώς».

«Με άμεση ισχύ, ακυρώνω την άδικη συμφωνία που υπέγραψε με την Κούβα η προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε την Παρασκευή ο αμερικανός ηγέτης, υποσχόμενος την επίτευξη μιας «καλύτερης συμφωνίας» για τους Κουβανούς και τις ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:56