search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:32
MENU CLOSE

Μήπως παρακολουθείται το κινητό σας – Τα πέντε σημάδια που θα σας πείσουν

18.06.2017 16:45
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Τραμπ: Το ειδικό τηλέφωνο με τον θυρεό των ΗΠΑ (Photo) - Media
 
Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τα μυστικά προγράμματα της CIA και της NSA για μαζικές παρακολουθήσεις ηλεκτρονικών συσκευών και, ιδίως, κινητών τηλεφώνων έφεραν ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα του πόσο ασφαλείς είναι οι επικοινωνίες μας.
 
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αποκάλυψε το Wikileaks, οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν κάθε πιθανή συσκευή, άσχετα αν κάποιος είναι… ύποπτος ή όχι.
 
Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια των συνομιλιών σας, αυτά είναι πέντε σημάδια που δείχνουν με σχετική σιγουριά ότι το τηλέφωνό σας τελεί υπό την παρακολούθηση κάποιας «σκοτεινής» υπηρεσίας:
 
1. Συμπεριφέρεται… περίεργα: διαπιστώνετε ότι η οθόνη φωτίζεται ξαφνικά και χωρίς λόγο; Ανοίγει και κλείνει σε τυχαίες στιγμές; Κάνει περίεργους θορύβους; Όλα αυτά θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η συσκευή σας βρίσκεται υπό παρακολούθηση.
 
2. Η μπαταρία αδειάζει γρήγορα και απότομα: ακόμα κι αν είναι σχετικά παλιά και πολυχρησιμοποιημένη, η μπαταρία του κινητού σας θα πρέπει να αποφορτίζεται με ομαλό τρόπο. Αν δείτε ότι ξαφνικά η μπαταρία «πεθαίνει» απότομα, ίσως συμβαίνει κάτι περίεργο.
 
3. Διαρκής θόρυβος: αν όταν μιλάτε αρχίσετε να ακούτε διάφορους ασυνήθιστους θορύβους στο παρασκήνιο και αν οι θόρυβοι αυτοί είναι διαρκείς, μπορείτε να υποψιαστείτε το χειρότερο.
 
4. Ακατάληπτα μηνύματα: είναι γνωστό ότι πολλοί διαδικτυακοί απατεώνες χρησιμοποιούν τα SMS για να χακάρουν το τηλέφωνό σας, ωστόσο, αν αρχίσετε να δέχεστε μηνύματα με ασυνήθιστους χαρακτήρες και σύμβολα, δεν αποκλείεται να είστε θύματα παρακολούθησης.
 
5. Υψηλή κατανάλωση στα δεδομένα: γενικά ο καθένας από εμάς έχει εικόνα για την κατανάλωση των δεδομένων που του παρέχει το πρόγραμμα που του δίνει ο πάροχός του. Αν λοιπόν, ξαφνικά διαπιστώσετε την κατανάλωση data να αυξάνεται χωρίς να έχετε αλλάξει συνήθειες χρήσης, ενδέχεται το κινητό σας να έχει πέσει θύμα «κατασκοπικού» software.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15