search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:40
MENU CLOSE

Πανικός στο Λονδίνο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από τέμενος- 1 νεκρός, 10 τραυματίες-Συνελήφθη ο δράστης (Photos – Video)

19.06.2017 04:10
Πανικός στο Λονδίνο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από τέμενος- 1 νεκρός, 10 τραυματίες-Συνελήφθη ο δράστης (Photos - Video) - Media

 

Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν στο βόρειο Λονδίνο σήμερα το πρωί αφού η αστυνομία πήρε κλήση για ένα όχημα που έπεσε πάνω σε πεζούς, είπε η βρετανική αστυνομία. 

Η αστυνομία στο Λονδίνου ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένας νεκρός από το περιστατικό με το μικρό φορτηγό που έπεσε πάνω σε ανθρώπους στην περιοχή που βρίσκεται το μουσουλμανικό τέμενος, στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας. 

Η υπηρεσία ασθενοφόρων στο Λονδίνο, δήλωσε ότι 8 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό με το μικρό βαν κοντά στο τέμενος στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία στο Λονδίνο τόνισε επίσης, ότι την στιγμή αυτή, δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που να έχουν δεχτεί επίθεση με μαχαίρι.

Συνελήφθη ο 48χρονος οδηγός του βαν, ενώ θα εξεταστεί ψυχιατρικά. Στην διοίκηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, η ευθύνη των ερευνών.

Η αστυνομία στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι ο 48χρονος οδηγός του βαν που έπεσε πάνω σε ανθρώπους κοντά στο τέμενος του Βόρειου Λονδίνου, συνελήφθη, αφού είχε ακινητοποιηθεί από το πλήθος.

Ο οδηγός θα εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου ν’ αξιολογηθεί η ψυχική του υγεία.

Η διοίκηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανέλαβε τη διεξαγωγή των ερευνών για το παραπάνω περιστατικό.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

Η αστυνομία είπε ότι πήρε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην οδό Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου. Η εφημερίδα Sun είπε ότι ένα μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.

“Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων στα οποία παρέχεται βοήθεια”, είπε η αστυνομία του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι “έχει συλληφθεί ένα άτομο”.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού (βαν) παρέσυρε πιστούς κοντά στο πάρκο και σε κτίριο που έχει σχέση με το τέμενος. 

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δηλώνει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς κοντά στο τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το συμβούλιο, το περιστατικό αυτό, αποτελεί μία ένδειξη ισλαμοφοβίας.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας καλεί τις αρχές ν’αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.

Τ. Μέι: Ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζεται το περιστατικό με το βαν κοντά στο τέμενος του Βόρειου Λονδίνου

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι το περιστατικό με το βαν κοντά στο μουσουλμανικό τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση. Δήλωσε ότι οι σκέψεις της είναι με αυτούς που τραυματίστηκαν από το περιστατικό της επίθεσης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προεδρεύσει σε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, σήμερα το πρωί.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε «απόλυτα συγκλονισμένος» από το νέο αυτό περιστατικό της επίθεσης στο τέμενος.

Πηγή: The Guardian, BBC

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:37