search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:49
MENU CLOSE

Κι όμως, το κάνεις λάθος – Πώς πρέπει να μαγειρεύουμε το μπρόκολο για να είναι υγιεινό (Video)

19.06.2017 16:11
Κι όμως, το κάνεις λάθος - Πώς πρέπει να μαγειρεύουμε το μπρόκολο για να είναι υγιεινό (Video) - Media
 
To μπρόκολο θεωρείται ως ένα από τα πλέον υγιεινά και νόστιμα λαχανικά, καθώς είναι γεμάτο βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως οι γλυκοζινολικές ενώσεις, οι οποίες θεωρούνται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο.
 
Ωστόσο, ο συνηθέστερος τρόπος μαγειρέματος του μπρόκολου είναι και ο πλέον ακατάλληλος: όταν βράζουμε το μπρόκολο, τότε οι βιταμίνες και τα άλλα θρεπτικά συστατικά διαλύονται στο νερό και στο λαχανικό μένουν μόνο οι ίνες.
 
Επίσης, η ιδέα να πιείτε το νερό από το βράσιμο, δεν είναι απαραιτήτως καλή, καθώς ενδέχεται να περιέχει διαλυμένα και φυτοφάρμακα.
 
Ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος του μπρόκολου είναι στον φούρνο μικροκυμάτων, καθώς θεωρείται ότι έτσι τα θρεπτικά συστατικά δεν χάνονται ούτε καταστρέφονται. Απλώς, κόβετε το μπρόκολο σε κομμάτια των τριών εκατοστών, το βάζετε σε ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων γυάλινο δοχείο, προσθέτετε και μια κουταλιά νερό και σκεπάζετε με ένα πιάτο.

Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, τότε καλό είναι να το μαγειρεύετε στον ατμό.
 
(πηγή: Business Insider)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:46