search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:50
MENU CLOSE

«Όχι» Πρίφτη στην Εθνική – Δίχως προπονητή η ομάδα λίγες εβδομάδες πριν το Ευρωμπάσκετ

19.06.2017 19:13
«Όχι» Πρίφτη στην Εθνική - Δίχως προπονητή η ομάδα λίγες εβδομάδες πριν το Ευρωμπάσκετ - Media

 

Ο Δημήτρης Πρίφτης απάντησε αρνητικά στην κρούση της Ομοσπονδίας μπάσκετ, οπότε αναζητείται λύση ανάγκης για το πόστο του εθνικού προπονητή.

Aρνητική απάντηση εισέπραξε η Ομοσπονδία μπάσκετ από τον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος ήταν -μετά από σήριαλ μηνών- ο εκλεκτός της για τη χηρεύουσα θέση του προπονητή της Εθνικής Ανδρών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.gazzetta.gr, η απόφασή του είναι αμετάκλητη και οριστική.

Μοιραία, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στρέφεται σε άλλες λύσεις, αφού το ένα ναυάγιο διαδέχεται το άλλο. Απομένει περίπου ένας μήνας μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας και η ελληνική ομάδα είναι η μοναδική «ακέφαλη», ανάμεσα στις 24 που θα αγωνιστούν τον Σεπτέμβριο στο Ευρωμπάσκετ.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν το αουτσάιντερ και θα πρέπει να θεωρηθεί φαβορί. Ωστόσο, η λύση του Κώστα Μίσσα φαίνεται να περνάει σε πρώτο πλάνο.

Ο έμπειρος τεχνικός μετράει πολλά χρόνια συνεργασίας με την Ομοσπονδία, οπότε έχει αποκτήσει ανοσία στις παθογένειες που δρομολόγησαν το «όχι» αρκετών συναδέλφων του.

Επίσης, έχει δουλέψει για αρκετό καιρό στις μικρές Εθνικές ομάδες, με παίκτες που αναμένεται να στελεχώσουν τη φετινή ομάδα.

Ο Μίσσας είναι και …φτηνός, ενώ ταιριάζει και στο καλούπι της full time απασχόλησης εν όψει των -ημερολογιακά περίπλοκων-  υποχρεώσεων της Εθνικής τα επόμενα χρόνια.

Δεν θα πρέπει να θεωρηθεί απίθανη η συγκρότηση διδύμου Μίσσα-Μαρκόπουλου, με ενδεχόμενη προσάρτηση και κάποιου τρίτου τεχνικού, από τη νεώτερη γενιά, όπως ο επί τριετία βοηθός του Κατσικάρη Θανάσης Σκουρτόπουλος ή ο προπονητής της Εθνικής Νέων, αλλά και του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Ο Μίσσας είναι 64 ετών, ενώ ο «παρθένος» στα ομοσπονδιακά μονοπάτια Σούλης έχει κλείσει τα 68. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βολιδοσκοπήθηκε ξανά τη μέρα του διαζυγίου του με τη Μπαρτσελόνα, αλλά δήλωσε ψυχικά εξαντλημένος και απέσυρε το όνομά του από τη συζήτηση.

Πηγή: gazzetta

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:50