search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:55
MENU CLOSE

Η Νεκρά Θάλασσα «ζωντάνεψε»

27.09.2011 13:04
Η Νεκρά Θάλασσα «ζωντάνεψε»  - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Το Ισραήλ μέσα σε όλα τα άλλα, επιθυμεί να ανακηρυχτεί η Νεκρά Θάλασσα ως ένα από  τα 7 φυσικά θαύματα του κόσμου.Το Νοέμβριο θα διεξαχθεί παγκόσμια ψηφοφορία μέσω του διαδικτύου για την ανάδειξη των 7 αριστουργημάτων της φύσης και οι Ισραηλινοί έχουν πάρει πολύ σοβαρά το θέμα.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Το Ισραήλ μέσα σε όλα τα άλλα, επιθυμεί να ανακηρυχτεί  η Νεκρά Θάλασσα ως ένα από  τα 7 φυσικά θαύματα του κόσμου.Το Νοέμβριο θα διεξαχθεί παγκόσμια ψηφοφορία μέσω του διαδικτύου για την ανάδειξη των 7 αριστουργημάτων  της φύσης και οι Ισραηλινοί έχουν πάρει πολύ σοβαρά το θέμα.

Ανέθεσαν στον εβραϊκής καταγωγής Αμερικανό φωτογράφο  Σπένσερ Τούνικ να αναλάβει την καμπάνια και ο Τούνικ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: Έβαλε 1.000 ανθρώπους κάθε φύλου και ηλικίας να γδυθούν και να πλέουν στα νερά. Τους φωτογράφισε από διάφορα ύψη και γωνίες και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Ο Τούνικ είναι διάσημος για τα μαζικά γυμνά στις φωτογραφίες του όπως ένα σε παγετώνα στην Ελβετία ή στο κτίριο της Όπερας του Σίντνεϊ.

Το διαφημιστικό είναι όντως πρωτότυπο αλλά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο Ισραήλ. Ορθόδοξοι Εβραίοι και ραβίνοι θεώρησαν ότι αναβιώνουν τα «Σόδομα και Γόμορρα» και προσπάθησαν να σταματήσουν τη φωτογράφηση με την αιτιολογία ότι «το θέαμα είναι τολμηρό και προσβλητικό για τους κατοίκους της περιοχής».

Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν  αφού υπάρχουν άνθρωποι ανοιχτόμυαλοι  και πονηροί. Οι διοργανωτές κράτησαν μυστική την τοποθεσία (η οποία παρεμπιπτόντως ήταν δίπλα στα Βιβλικά  Σόδομα και Γόμορρα) και η φωτογράφηση  έγινε με το πρώτο φως της μέρας.

Η προσπάθεια του  Ισραήλ επικεντρώνεται στη σωτηρία  της Νεκράς Θάλασσας αφού οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, μέχρι το 2050 η θάλασσα θα αδειάσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:55