search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:21
MENU CLOSE

Χαρίτσης: H συμφωνία στο Eurogroup ανοίγει νέο κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία

20.06.2017 12:55
Χαρίτσης: Η κυβέρνηση υλοποιεί εν μέσω πανδημίας το αντικοινωνικό της σχέδιο - Media

 

Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομίας για την παραγωγική ανάταξη της χώρας, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα, όπως διαμορφώνονται μετά και τη συμφωνία του Eurogroup, συζητήθηκαν στο γεύμα εργασίας που είχαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο γγ Δημοσίων Επενδύσεων, Παναγιώτης Κορκολής, με τον πρέσβη της Νορβηγίας, Γιόρν Γιέλστα (Jorn Gjelstad) και εκπροσώπους νορβηγικών επιχειρήσεων από τους κλάδους της ναυτιλίας, των μεταφορών και της βιομηχανίας.

 Ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ανοίγει ο δρόμος, ώστε η ελληνική οικονομία να εκδηλώσει όλη τη συσσωρευμένη αναπτυξιακή δυναμική της. «Με τη συμφωνία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους και η έξοδος της χώρας στις αγορές, ενώ προβλέπονται και μία σειρά αναπτυξιακές πρωτοβουλίες -όπως η δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας- που θα δώσουν ισχυρή ώθηση στις αναπτυξιακές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης», επισήμανε.

 Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας εξήρε τη σημασία της διακρατικής συνεργασίας για την προώθηση αμοιβαία επωφελών αναπτυξιακών στόχων και κάλεσε τους εκπροσώπους των νορβηγικών επιχειρήσεων να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, προχωρώντας σε παραγωγικές επενδύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24