search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:32
MENU CLOSE

Εξεταστική για την Υγεία: Ένταση για τις λίστες διορισμών

20.06.2017 16:19
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τα κονδύλια στα ΜΜΕ - Media

 

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας «πυροδότησε» η διαβίβαση λίστας του «Ερρίκος Ντυνάν», η οποία περιλαμβάνει αιτήματα πολιτικών για διορισμούς στο νοσοκομείο.

Η ύπαρξη της λίστας με τα ονόματα των πολιτικών που ζήτησαν διορισμούς «ημετέρων» στο νοσοκομείο αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια της τρίτης κατάθεσης στην Εξεταστική Επιτροπή του πρώην πρόεδρου του ιδρύματος Ανδρέα Μαρτίνη. Την λίστα φέρεται να υπογράφει ο γενικός γραμματέας του νοσοκομείου Χρήστος Φαραντάτος ενώ ο Ανδρέας Μαρτίνης ανέφερε πως ούτε επιβεβαιώνει, ούτε απορρίπτει τη λίστα με τα ονόματα. «Ούτε επιβεβαιώνω αλλά ούτε και διαψεύδω τη λίστα» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν».

Η «φωτιά» μεταξύ των βουλευτών-μελών της Επιτροπής άναψε όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς έκανε λόγο για λίστα που περιλαμβάνει «72 ονόματα που πρότεινε ο Κουρουμπλής» όταν ανήκε στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει στην «κόντρα επίθεση» και να ρίχνει στο τραπέζι ονόματα πολιτικών από τον χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία να σημειώνει ότι η λίστα περιλαμβάνει «τρεις σελίδες με αιτήματα Σταϊκούρα». Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος υποστήριξε ότι η λίστα περιέχει αιτήματα από το περιβάλλον Μητσοτάκη μέσω της κυρίας Κυπραίου συμπληρώνοντας πως ότι υπάρχουν και άλλα πολλά αιτήματα διορισμών από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας αναφέρομενος στην επίμαχη λίστα σημείωσε ότι αυτή περιλαμβάνει τα ονόματα των Σημίτη, Βενιζέλου, Σαμαρά, Πατούλη, Σουφλιά, Μεϊμαράκη, Βαρβιτσιώτη, Σαλμά, Αβραμόπουλου, Σιούφα, Σκουλάκη, Λιάπη, Μανιάτη, Παπαϊώννου, Γιακουμάτου, Τσιπλάκου, Αχιλλέα Καραμανλή, Καρατζαφέρη, Δήμα, Βασίλης Μιχαλολιάκου, Μαρκογιαννάκη, Μπεχράκη, Βουδούρη και Κυπραίου.

Νωρίτερα, ο Ανδρέας Μαρτίνης ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί στελεχών της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου, μάνατζερ καθώς και διευθυντών των αρμόδιων ΔΟΥ. Ειδικότερα ο Ανδρεάς Μαρτίνης ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των κ. Λιαρόπουλου, Καϋμενάκη, Αυγερινού, Χαραμή, Κάμπη, Κοντογιαννόπουλου, Στριγκάρη, Κολλαϊτη, Γιαννίκου, Πανταζόπουλου καθώς και της κυρίας Μπερετάνου χωρίς όμως να προχωρήσει σε διεξοδικές αναφορές για ιδιότητα ή τη δραστηριότητα του κάθε προσώπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χέρια της Εξεταστικής Επιτροπής έφτασε από την Οικονομική Αστυνομία CD με 17.000 πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν δωρεάν ή με τεράστια έκπτωση στο «Ερρίκος Ντινάν», ωστόσο τα μέλη της Εξεταστικής αποφάσισαν πως δεν θα προχωρήσουν στην εξέταση του CD αφού διαπιστώθηκε ότι περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούν τις ασθένειες των εν λόγω προσώπων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:31