search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:23
MENU CLOSE

Πέρασες το δρόμο με κόκκινο; Δες τι σε περιμένει! (Video, σκληρές εικόνες)

20.06.2017 18:01
Οικουμενικό Πατριαρχείο: Επέβαλλε αργία στον μητροπολίτη Βοστώνης - Media
 
Με έναν πρωτότυπο τρόπο επιχειρούν οι Αρχές της Κίνας να βάλουν τάξη και… μυαλό στους πεζούς στις μεγάλες πόλεις της χώρας, οι οποίοι διασχίζουν τους δρόμους με το φανάρι κόκκινο, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, αλλά και την πρόκληση τροχαίου.
 
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ήδη οι Αρχές σε τέσσερις επαρχίες της αχανούς χώρας έχουν εγκαταστήσει ειδικό σύστημα αναγνώρισης χαρακτηριστικών προσώπου, το οποίο καταγράφει τους πεζούς που παραβιάζουν τον φωτεινό σηματοδότη και στη συνέχεια τους… ξεφτιλίζει, προβάλλοντας τη φωτογραφία τους σε γιγαντοοθόνες.
 
Το σύστημα έχει πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων της αστυνομίας, ώστε να εντοπίζει τους παραβάτες πεζούς ενώ στην πόλη Τζινάν οι πεζοί που εντοπίζονται να μην υπακούουν στον ΚΟΚ έχουν τρεις επιλογές για επιπλέον τιμωρία (πέραν του δημόσιου εξευτελισμού…): είτε να πληρώσουν πρόστιμο 3 δολαρίων, είτε να κάνουν μάθημα μισής ώρας για τον κώδικα κυκλοφορίας, είτε τέλος να περάσουν 20 λεπτά βοηθώντας έναν τροχονόμο.
 
Σημειώνεται ότι αφορμή για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους πεζούς έρχεται μετά από φρικιαστικό δυστύχημα που συνέβη πριν από λίγες ημέρες, όταν μια γυναίκα που παραβίασε το κόκκινο για τους πεζούς χτυπήθηκε από ταξί και στη συνέχεια από βανάκι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:23