search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:17
MENU CLOSE

Mega: Αναμένοντας τους μετόχους

21.06.2017 06:36
Ο Πέτρος Μπούτος διευθυντής προγράμματος στο Mega μετά την παραίτηση Σασλόγλου  - Media

 

Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για το Mega. Παλαιοί και νέοι μέτοχοι καλούνται να αξιολογήσουν την κατάσταση. Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη είναι ο κύριος μέτοχος της Τηλέτυπος με μερίδιο που φτάνει το 37%, η Dimera Media του Ιβάν Σαββίδη έχει αποκτήσει το 19,6%, ενώ η Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη, που πλειοδότησε στη δημοπρασία του ΔΟΛ αντί 23 εκατ. ευρώ, απέκτησε το 22,11% των μετοχών της Τηλέτυπος.

Μεγαλύτερο περιθώριο συνεννόησης υπάρχει, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, ανάμεσα σε Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη.

Μια ανάσα πάντως δόθηκε στους εργαζόμενους, που πληρώθηκαν από τους υφιστάμενους μετόχους (Όμιλο Βαρδινογιάννη και Ιβάν Σαββίδη) τον μισθό του Ιουλίου 2016 και δεν αποκλείεται σύντομα να λάβουν έναν ακόμη μισθό. Με αυτά τα δεδομένα και με αργές διαδικασίες, το Mega, με δεσμευμένους τους λογαριασμούς, την επόμενη Δευτέρα θα διεκδικήσει να ενταχθεί στο καθεστώς προστασίας από πιστωτές, έτσι ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που θα καλύψει παλιές και νέες ανάγκες της επιχείρησης.

Για να προχωρήσει όμως η επαναλειτουργία πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την επόμενη μέρα του Mega, όπως η στόχευση προγράμματος, ο αριθμός των εργαζομένων και το κρίσιμο ζήτημα του ύψους του δανεισμού.

Υπάρχει και η εκκρεμότητα του 13% των μετοχών της Τηλέτυπος που κατέχει ο Πήγασος. Αν καταρρεύσει η εταιρεία, τότε οι μετοχές αυτές θα οδηγηθούν σε πλειστηριασμό.

 

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:11