search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:49
MENU CLOSE

Ανατριχίλα: Ο Στάθης Ψάλτης μιλά για τον τελευταίο ρόλο της ζωής του (Video)

21.06.2017 14:04
Ανατριχίλα: Ο Στάθης Ψάλτης μιλά για τον τελευταίο ρόλο της ζωής του (Video) - Media
 
Ο Στάθης Ψάλτης, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιός, λίγο πριν χάσει την μάχη με τον καρκίνο, μιλά για τον τελευταίο ρόλο της ζωής του.
 
Συμμετείχε στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, για τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη.
 
«Ήρθε και άφησε πίσω μία σπαρακτική ερμηνεία, μία απίστευτη πνευματικότητα. Πρόλαβα και του έδειξα πλάνα. Έφυγε χαρούμενος για τον υπερουράνιο τόπο. Ήταν σπουδαίος ηθοποιός ο Στάθης Ψάλτης. Δεν ήταν σπουδαίος κωμικός, ήταν σπουδαίος ηθοποιός και στην ταινία φαίνεται το μέσα πνευματικό του σώμα. Τον ευγνωμονώ γιατί διάλεξε εμένα να αφήσει το τελευταίο του καλλιτεχνικό αποτύπωμα», λέει ο Γιάννης Σμαραγδής
 
Από την πλευρά του, ο Στάθη Ψάλτης σημειώνει: «Ο κύριος Σμαραγδής μου έδωσε έναν ρόλο εκπληκτικό. Τον Ηγούμενο. Ο Ηγούμενος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πνεύμα. Ένα πνεύμα το οποίο στο χρόνο δεν έχει χρόνο, γιατί κινείται με την ταχύτητα του φωτός. Είναι ένα πνεύμα το οποίο πήρε σάρκα και οστά και καθοδηγεί στην ουσία τη ζωή του Καζαντζάκη. Του λέει “Ήρθες να παλέψεις με το Θεό. Μη σταματάς να παλεύεις το Θεό, τώρα ποιος θα νικήσει είναι δική του δουλειά”. Αυτές οι φράσεις δείχνουν το μεγαλείο του συγγραφέα. Δείχνουν το μεγαλείο του κ. Σμαραγδή για το πώς φαντασιώθηκε τον ηγούμενο αυτό να καθοδηγήσει και να πει σχεδόν όλη του τη ζωή. Δηλαδή το τι θα συναντήσει σε όλη του τη ζωή ο Καζαντζάκης. Είναι πάρα πολύ δύσκολος ρόλος. Βέβαια, με τη βοήθεια του κ. Σμαραγδή, που δεν παύει να είναι ένα πνεύμα ουσιαστικό. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ για να μπω στο κλίμα και του σκηνικού και του ρόλου». «Εύχομαι στην καινούρια ταινία που θα κάνει στον Καποδίστρια. Να με φωνάξει και να κάνω το δεξί χέρι του Καποδίστρια».

(πηγή: gossiptv.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:48