search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:17
MENU CLOSE

Οι «άγνωστοι» υπουργοί του Μακρόν

21.06.2017 18:29
Οι «άγνωστοι» υπουργοί του Μακρόν - Media

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διόρισε σχετικά άγνωστα πολιτικά πρόσωπα στα βασικά υπουργεία στο πλαίσιο του κυβερνητικού ανασχηματισμού στον οποίο προχώρησε, αφού οι σύμμαχοί του από το κεντροδεξιό κόμμα MoDem ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται.

Το MoDem βρέθηκε στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας μετά τις αιτιάσεις ότι καταχράστηκε κοινοβουλευτικά κονδύλια και ο ρόλος του ως σύμμαχος του κυβερνώντος κόμματος υποβαθμίστηκε αφού το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν εξασφάλισε την αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές.

Στην επιχειρηματία Φλοράνς Παρλί, που υπηρέτησε κατά το παρελθόν σε μια σοσιαλιστική κυβέρνηση και διηύθυνε μεγάλες εταιρείες μεταφορών στη Γαλλία, ανατέθηκαν καθήκοντα υπουργού Άμυνας, ενώ η ειδικός σε νομικά θέματα Νικόλ Μπελουμπέ ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Ζακ Μεζάρ μεταφέρθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Εδαφικής Συνοχής, αντικαθιστώντας έναν στενό συνεργάτη του Εμανουέλ Μακρόν που βρέθηκε στο επίκεντρο επικρίσεων, τον Ρισάρ Φεράν.

Τον θώκο του Μεζάρ ανέλαβε το πρώην στέλεχος των Σοσιαλιστών, Στεφάν Τραβέρ, που προσχώρησε στο κόμμα του Μακρόν πέρυσι.

Την ίδια ώρα, στη Ναταλί Λουαζό, διευθύντρια της Εθνικής Σχολής Διοίκησης (ENA), ανατέθηκαν καθήκοντα υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15