search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:13
MENU CLOSE

Η Τήνος σε ρυθμούς τζαζ… 

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1973
22-06-2017
24.06.2017 03:00
rafa1.jpg
 
Τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια ήμουν εκεί, τώρα θα είμαι με … τη σκέψη μου.
 
Το «Tinos Jazz Festival» πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά σαν αυτοδιοργάνωση της α.μ.κ.ε. «bjazz» και του αγαπημένου φίλου  Τήνιου μουσικού Θωμά Αλβέρτη. Συνεχίζοντας την εξάπλωση της Jazz στο νησί της Τήνου, αναδεικνύει τα πανέμορφα χωριά της, με συναυλίες στην «Μέσα Μεριά» , δηλαδή στα χωριά Αρνάδος, Δυο Xωριά και Τριαντάρος όπου θα είναι οι φετινοί τόποι διεξαγωγής των συναυλιών.
 
Λόγω του ότι φέτος κλείνουν 100 χρόνια από την πρώτη ηχογράφηση δίσκου με την λέξη «Jazz» (Original Dixieland Jazz Band), το «Tinos Jazz Festival 2017» προσκαλεί μουσικούς από τις πιο καταξιωμένες σχολές jazz στην Ελλάδα, την μουσική σχολή Atheneaum, το ωδείο Φίλιππος Νάκας και το μουσικό πανεπιστήμιο Κέρκυρας.
 
Καλλιτεχνικός του διευθυντής θα είναι ο βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης, ένας Έλληνας μουσικός που κάνει καριέρα στη Νέα Υόρκη εδώ και 20 χρόνια.
 
Στη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης θα παραστεί και η εισηγήτρια και εμπνευστής της πρωτοβουλίας Ενοποίησης Πολιτιστικού Προϊόντος – Πρωτογενούς Τομέα και Νησιωτικότητας Δρ. Δέσποινα Πρίνια, Λέκτορας Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, συνεργάτης της UNESCO για να παρουσιάσει την νέα της πρόταση «Cyclades JazzFestival», το οποίο, συνεχίζοντας το όραμα του «Jazz Tinian» Θωμά Αλβέρτη, εμπνευστή και ιδρυτή του «Tinos Jazz Festival», έχει σαν στόχο να καθιερώσει τον τόπο μας, την Τήνο και τις Κυκλάδες, σαν μία από τις βασικές έδρες της Jazz στην Ελλάδα.
Εδώ, στις Κυκλάδες, ο πολιτισμός και η μουσική δίνουν τον τόνο και για την ανάπτυξη. 
 
Το πρόγραμμα του «Tinos Jazz Festival 2017» :
 
Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 : Πλατεία Δύο Χωριών
Drum & Voice Jazztronica project,
Aggeliki Toubanaki (v), Ilias Doumanis (d)
Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 : Δημοτικό Σχολείο Τριαντάρου
Christos Rafaelides Trio, special guest: Miranda Verouli
George Georgiadis (b), Alexandros Ktistakis (d)
Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 : Πλατεία Αρνάδου
Arion Giftakis Quartet
Gabrielle Milozzi (alto sax), Tzortzis Tsiropoulos (tenor sax), Arion Giftakis (double bass), Anastasios Gouliaris (drums)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:11