search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:12
MENU CLOSE

Απελευθερώστε το Κράκεν: Σέρφερ πιάνει τεράστιο καλαμάρι (Video)

22.06.2017 17:06
«Κράκεν» στο Ιόνιο: «Τέρας» ξεβράστηκε στη Ζάκυνθο (Photos) - Media

To γιγαντιαίο καλαμάρι (ή κράκεν, σύμφωνα με την ονομασία που του έδιναν παλιά οι ναυτικοί…) ήταν για πολλά χρόνια ένα πλάσμα που βρισκόταν στο ημίφως μεταξύ μύθου και πραγματικότητας των ωκεανών και μόνο κατά τις τελευταίες δεκαετίες η ύπαρξή του επιβεβαιώθηκε «κανονικά και με το νόμο».

Οπότε, εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί την έκπληξη ενός σέρφερ, όταν διαπίστωσε ότι λίγο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κολυμπούσε ένα τέτοιο πλάσμα.

Ο σέρφερ βούτηξε στο νερό, διαπίστωσε ότι το γιγαντιαίο καλαμάρι ήταν τραυματισμένο και αποφάσισε να το πιάσει και να το μεταφέρει σε επιστημονική μονάδα για μελέτη.

Έτσι, το έδεσε με σχοινί στο σερφ του και το μετέφερε στην παραλία, παρά τις αντιδράσεις του ζώου, το οποίο άπλωσε τα τεράστια πλοκάμια του πάνω στη σανίδα σε μια προσπάθεια να τη γλυτώσει.

Τελικά, όπως ανέφερε ο Νοτιοαφρικάνος σέρφερ που έπιασε το τεράστιο ζώο, το καλαμάρι πέθανε κατά τη μεταφορά και ο ίδιος με φίλους του το έκοψαν σε κομμάτια και τα μετέφεραν σε ωκεανογραφικό κέντρο για μελέτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18