22/01/2019 16:00:02

Βούτσης: Με την απόφαση του Eurogroup ανοίγει ο δρόμος για τις αγορές και γίνεται κεντρικός στόχος η ανάπτυξη

Βούτσης: Η έξοδος από τα μνημόνια δημιουργεί έδαφος για ανάπτυξη - Media

 

«Με την απόφαση του Eurogroup άνοιξε ο δρόμος, εκτός από τη δόση, να βγούμε στις αγορές και να γίνει η ανάπτυξη κεντρικός στόχος» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα μας υποστηρίξουν να βγούμε στις αγορές και είναι πιθανόν να γίνει ακόμη και εντός του 2017» ανέφερε. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναγνώρισε ότι το ζήτημα του χρέους είναι παραμένον, αλλά συμπλήρωσε πως πρόκειται για καλή συμφωνία.

Εκτίμησε πως «το πρόγραμμα βγαίνει», δηλώνοντας ταυτόχρονα αισιόδοξος πως με τα προνομοθετημένα μέτρα και αντίμετρα «θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε και να μείνει η κοινωνία όρθια».

Αναφέρθηκε στις αλλαγές συσχετισμών στην Ευρώπη αλλά και στις μεταβαλλόμενες συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία, σημειώνοντας πως «σε μια διαφορετική πορεία, όλα αυτά τα μέτρα είναι επαναδιαπραγματεύσιμα». 

Ανέφερε ότι τα προνομοθετημένα μέτρα έχουν ως προϋπόθεση την είσοδο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και την χρηματοδότηση εκ μέρους του Ταμείου, για να συμπληρώσει πως τότε θα έχουν συμφωνηθεί τα μέτρα για το χρέος και θα έχουν επιτευχθεί συμβιβασμοί για τα πλεονάσματα και τους ρυθμούς ανάπτυξης, όπου υπάρχουν διαφορές. Εκτίμησε πως πρόκειται για ασκήσεις επί χάρτου καθώς τα στοιχεία στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία διαφοροποιούνται, εκτιμώντας πως η ατζέντα στην ΕΕ έχει αλλάξει προς το "κοινωνικότερο".

Ερωτηθείς για τις δυνατότητες συνεννόησης και συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων είπε πως υπάρχει προωθημένη συναντίληψη για το Κυπριακό και πλαίσιο συναντίληψης στον οδικό χάρτη για την οικονομία για θέματα όπως το QE και η βιωσιμότητα του χρέους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.