search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:02
MENU CLOSE

Παππάς σε ΕΣΡ: Ελπίζω και πιστεύω ότι οι καθυστερήσεις δεν είναι προφάσεις εν άλλες διαπλεκόμενες αμαρτίες

23.06.2017 12:21
Παππάς: Πιο εύκολη η κάθε αξιολόγηση από την προηγούμενη - Κορμός του προοδευτικού χώρου ο ΣΥΡΙΖΑ - Media
 
Μήνυμα προς την πλευρά του ΕΣΡ να προχωρήσει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έστειλε ο Νικος Παππάς από την Ολομέλεια της Βουλής. 
 
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κάλεσε το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο να μην κωλυσιεργεί και να προχωρήσουν τα μέλη του τις διαδικασίες για τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. 
«Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι οι καθυστερήσεις δεν είναι προφάσεις εν άλλες διαπλεκόμενες αμαρτίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, αναφέροντας πως δεν υπάρχει άλλος λόγος καθυστέρησης αφού πλέον ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο ΣτΕ. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή ψηφίστηκε η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και με την οποία καταργείται το άρθρο 2Α του νόμου 4339 περί αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών καθώς και για την τεχνολογία εκπομπής των καναλιών εθνικής εμβέλειας. 
 
Αναφερόμενος στην ψηφισθείσα τροπολογία ο Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να διευκρινίσει εάν έχει ζητηθεί η γνώμη του ΕΣΡ για την ρύθμιση, λέγοντας μάλιστα πως αν δεν έχει συμβεί αυτό εγείρεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας. 
 
«Αν δεν έχετε ζητήσει τη γνώμη του ΕΣΡ όπως ορίζει ο νομός είναι κι αυτή αντισυνταγματική» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζητώντας ν α καταθέσει ο υπουργός τη γνώμη που του εδωσε το ΕΣΡ για την ρύθμιση. 
 
«Οι ανεξάρτητες αρχές εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία» τόνισε ο Νίκος Παππάς σημειώνοντας πως η ανεξάρτητη αρχή δεν είναι αρμόδια ούτε να νομοθετεί αλλά ούτε και να αποφαίνεται επί της συνταγματικότητας ή μη των νόμων ενώ ανέφερε πως θα καταθέσει στη Βουλή τη σχετική αλληλογραφία με το ΕΣΡ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:01