search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:20
MENU CLOSE

Ρατσιστικό παραλήρημα σε κλινική: Θέλω να εξετάσει το γιο μου λευκός γιατρός (Video)

24.06.2017 12:56
Ρατσιστικό παραλήρημα σε κλινική: Θέλω να εξετάσει το γιο μου λευκός γιατρός (Video) - Media

 

Το επεισόδιο με μία μητέρα που ζητούσε από υπαλλήλους σε νοσοκομείο να εξετάσει το άρρωστο παιδί της μόνο λευκός γιατρός έχει γίνει viral.

«Μου λέτε πως σε ολόκληρο νοσοκομείο δεν υπάρχει ούτε ένας λευκός γιατρός; Μπορώ να δω έναν γιατρό που να είναι λευκός; Που δε θα έχει καφέ δόντια και θα μιλά αγγλικά», ακούγεται να λέει η μητέρα στο τετράλεπτο βίντεο που τράβηξε με το κινητό του ένας πολίτης που ήταν παρών στο ρατσιστικό της παραλήρημα.

Οι ασθενείς που περιμένουν τη σειρά τους ακούγονται να την ενθαρρύνουν να πάει σε άλλη κλινική, με εκείνη να τους απαντά πως είχε πάει ήδη και πως «και εκεί υπήρχαν μόνο καφέ γιατροί που δε βοήθησαν το παιδί μου». Στο ρατσιστικό κρεσέντο της δε, καταλήγει: «Το να είμαι λευκή σ’ αυτή τη χώρα, σημαίνει ότι πρέπει απλώς να αυτοπυροβοληθώ».

«Το παιδί σου προφανώς έχει περισσότερα προβλήματα με εσένα μητέρα κι όχι επειδή χρειάζεται να το δει γιατρός. Είσαι εξαιρετικά ανάγωγη και ρατσίστρια», ακούγεται να της λέει μία γυναίκα. «Είσαι μελαμψή, είσαι μελαμψή. Όλοι μου επιτίθεστε επειδή είμαι λευκή», συνέχισε εκείνη εκτός ελέγχου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Μισισάουγκα του Καναδά, η οποία είναι η πιο πολυπολιτισμική περιοχή της χώρας – με τους μισούς πολίτες να είναι ξένης καταγωγής.

Στην κλινική κλήθηκε η αστυνομία που μίλησε με όλους τους παριστάμενους. Δεν ασκήθηκε δίωξη στη γυναίκα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:19