search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:10
MENU CLOSE

Ξύλινα έπιπλα: Εξαφανίσετε κάθε είδους γρατζουνιά με αυτόν τον τρόπο

24.06.2017 15:48
Ξύλινα έπιπλα: Εξαφανίσετε κάθε είδους γρατζουνιά με αυτόν τον τρόπο - Media

 

Ένα έπιπλο, πόσο μάλλον αν είναι ξύλινο, μπορεί πολύ εύκολα να γρατζουνιστεί. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να εξαφανίσετε κάθε είδους γρατζουνιά από τα έπιπλά σας και να τα κάνετε και πάλι καινούργια.

Για μικρές γρατζουνιές Θα χρειαστείτε μόνο λίγο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε ίση ποσότητα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και περάστε το σημείο που έχει γρατζουνιστεί με ένα πανάκι, βάζοντας αρκετή ποσότητα από το μείγμα σας πάνω σε αυτό. Τρίψτε ελαφρά και οι μικρές γρατζουνιές θα απομακρυνθούν πανεύκολα.

Για να σκουρύνετε τα χτυπημένα σημεία Αν σε κάποιο σημείο το έπιπλό σας έχει αποχρωματιστεί τότε χρησιμοποιήστε κατακάθι καφέ για να επαναφέρετε το χρώμα του ξύλου σας. Βάλτε λίγη ποσότητα πάνω στο σημείο, αφήστε να δράσει για μερικές ώρες και επαναλάβετε αν το πρόβλημα δεν λυθεί.

Για πιο δύσκολες γρατζουνιές Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: ένας φελλός και λίγο ελαιόλαδο. Πάρτε το φελλό σας και βουτήξτε τον στο ελαιόλαδο. Τρίψτε ελαφρά τις γρατζουνισμένες επιφάνειες και θα τις δείτε αμέσως να γυαλίζουν και να λάμπουν σαν καινούργιες.

Ένας άλλος δοκιμασμένος από πολλούς τρόπος για να απαλλαγείτε από τις γρατσουνιές είναι να ανακατέψετε 1/4 ξίδι και 3/4 ελαιόλαδο και με ένα βαμβακερό πανί να τρίψετε το έπιπλό σας στα σημεία που έχει γρατσουνιές. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε και πάλι τα έπιπλά σας σαν καινούργια.

Πηγή: spirossoulis.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10