search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:34
MENU CLOSE

Ποτάμι: Ο κάθε δήμος να καθορίσει πώς θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών

25.06.2017 11:18
Βραβείο για Μανούσο Μανουσάκη και «Κόκκινο Ποτάμι» στο Ναύπλιο - Media

 

«Δικαιώματα έχουν και οι άνεργοι. Όχι μόνο αυτοί που φωνάζουν», επισημαίνει το Ποτάμι αναφερόμενο στην αποκομιδή των σκουπιδιών και τους συμβασιούχους των δήμων.

Μάλιστα, επισημαίνει πως μία είναι η λύση: «ο κάθε δήμος να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών. Από πού κι ως πού τα σκουπίδια πρέπει να μαζεύονται ντε και καλά από μόνιμους δημόσιους υπάλληλους;». 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Ποταμιού:

“Μπείτε τώρα για μερικούς μήνες, μετά θα ανανεωθούν οι συμβάσεις και στο τέλος θα γίνεται μόνιμοι”. Το γνωστό παιχνίδι των κομμάτων εξουσίας με τους συμβασιούχους συνεχίζεται, αυτή τη φορά στην καθαριότητα. Ήρθε η ώρα να μπει τέλος σε όλα αυτά. Και η λύση δεν είναι η μονιμοποίηση κατά παράβαση των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συντάγματος. 

Ο κάθε δήμος, πρέπει να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών. Από πού κι ως πού τα σκουπίδια πρέπει να μαζεύονται ντε και καλά από μόνιμους δημόσιους υπάλληλους; Αρκετοί οργανισμοί αναθέτουν τη αποκομιδή σε εταιρείες κι εξασφαλίζουν καλύτερα αποτελέσματα με μικρότερο κόστος για τους πολίτες. Οι εταιρείες αυτές προχωρούν επίσης σε προσλήψεις. Σε τελική ανάλυση, αν κάποιοι δήμοι έχουν ανάγκη να προσλάβουν προσωπικό, γιατί οι προσλήψεις αυτές πρέπει να γίνουν στον τομέα αποκομιδής των σκουπιδιών κι όχι σε τομείς που απαιτούν ειδίκευση και μπορούν να προσφέρουν σύνθετες υπηρεσίες; Πώς θα οικοδομηθεί μια σύγχρονη διοίκηση; 

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λαμβάνει υπόψιν μόνο αυτούς που φωνάζουν και να αγνοεί τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους. Και βέβαια, παράλληλα με τα παραπάνω, πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18