search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:15
MENU CLOSE

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ – ΟΤΑ

25.06.2017 12:15
ΠΓ για Αναθεώρηση: Αποσύνδεση εκλογής ΠτΔ από διάλυση Βουλής - Φίλης και «53» ζητούν κατάργηση της «επικρατούσας θρησκείας» - Media

Ο υπουργός Εσωτερικών επέμεινε στη ρύθμιση για τους εργαζόμενους στους Δήμους της χώρας, ενώ τόνισε πως χωρίς την πρωτοβουλία αυτή, καμιά σύμβαση δεν μπορεί να ανανεωθεί. 

 

Η μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα σε αορίστου χρόνου δεν μπορεί να εφαρμοστεί διαμήνυσε, μέσω του Ραδιόφωνου 24/7, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε την απόφαση των εργαζομένων στην ΠΟΕ – ΟΤΑ να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την απόφαση Γιάννη Μπουτάρη να αναθέσει σε ιδιώτες τον καθαρισμό των δρόμων τις επόμενες μέρες.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η πρόταση του υπουργείου κινείται στα πλαίσια του Συντάγματος, εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και εξασφαλίζει την απασχόληση των συμβασιούχων έως ότου διενεργηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Χαρακτήρισε μάλιστα θετική εξέλιξη την απόφαση της ΠΟΠ – ΟΤΑ να αναστείλει την απεργία και τόνισε ότι αν δεν υπάρξει άμεσα ρύθμιση του ζητήματος, οι δήμοι θα πρέπει έως το τέλος του μήνα και βάσει της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή η ΠΟΕ-ΟΤΕ με την ΠΟΠ-ΟΤΑ, βρίσκονται στα χαρακώματα με αφορμή τις κινητοποιήσεις 

Σχολιάζοντας την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων για τρεις ημέρες ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι οι συνδικαλιστές με τη στάση τους άθελά τους οδηγούν στο να διευκολυνθούν τέτοιες επιλογές.

Τέλος, επανέλαβε τη σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι δεν επιθυμεί να ανοίξει το δρόμο προς τις ιδιωτικές εταιρείες στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:13