search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:24
MENU CLOSE

Πωλούν μέσω eBay άμμος και μαρμαρόπετρες της Θάσου (Photo)

25.06.2017 16:26
Εικόνες αποκάλυψης: Γιγαντιαία αμμοθύελλα «καταπίνει» σε ελάχιστα λεπτά μια ολόκληρη πόλη (Video) - Media

 

Θυμόμαστε ότι πριν από μερικά χρόνια το ΤΑΙΠΕΔ είχε βάλει στο στόχαστρό του ορισμένες από τις αμμουδιές της Θάσου, όπως τη Χρυσή Αμμουδιά.

Οι προσπάθειες παραχώρησης σε ιδιώτες είχαν αποτύχει εκείνη την εποχή, χάρη στην κινητοποίηση των κατοίκων (αλλά και της δημοτικής αρχής Θάσου), ωστόσο κάποιοι άγνωστοι -ως αυτή την ώρα- τύποι βάλθηκαν να “πουλήσουν” την άμμο παραλιών του νησιού μέσω του Internet!

Και μάλιστα …μέσα σε βαζάκια!

Αν και η αρχική ανακάλυψη του προέδρου της τοπικής κοινότητας Νέας Περάμου Μάκη Ζουμπλιού σχετιζόταν με άμμο που (υποτίθεται ότι) συλλέχθηκε από παραλία της Καβάλας, εντούτοις με μια μικρή αναζήτηση διαπιστώσαμε ότι η πλειοψηφία των δειγμάτων άμμου που…”πωλούνται” (μέσω του ιστότοπου ηλεκτρονικών δημοπρασιών eBay) προέρχεται από το “σμαραγδένιο νησί” (υπάρχουν, βέβαια, και μερικά δείγματα από την Κεραμωτή)!

Ουδείς, φυσικά, είναι σε θέση να πιστοποιήσει αν και κατά πόσο οι “πωλητές άμμου” πουλάνε αυθεντική άμμο προερχόμενη από τη Θάσο και τον υπόλοιπο νομό Καβάλας -άλλωστε το eBay βρίθει από δημοπρασίες στις οποίες άλλα υπόσχονται οι υποψήφιοι πωλητές και άλλα πουλάνε (ή πολλές φορές δεν τα πουλάνε καν, με αποτέλεσμα να καταγράφονται ουκ ολίγα περιστατικά απάτης μέσω Internet), αλλά ούτε και να εντοπίσει ποιοι ακριβώς είναι οι πωλητές.

Ωστόσο από την έρευνά μας προέκυψαν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία:

– οι περισσότερες αγγελίες πώλησης έχουν αναρτηθεί από πωλητές που προέρχονται από τη Βουλγαρία -σε ορισμένες δημοπρασίες, μάλιστα, αναφέρεται ως τόπος προέλευσης των πωλητών το Πλόβντιβ. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες δημοπρασίες οι οποίες αναρτήθηκαν από το Beaumont (προφέρεται “Μπομόν”), μια μικρή πόλη περίπου 17.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται…στην πολιτεία της Αλμπέρτα στον Καναδά!

– Αν και τα προς πώληση “αγαθά” δε φαίνεται να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, υπάρχουν και ορισμένα δείγματα που έχουν αγοραστεί κατά κόρον (το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι ότι αυτά που έχουν ζήτηση είναι τα δείγματα μαρμάρου -και εδώ, όπως φαίνεται, το μάρμαρο της Θάσου ξεχωρίζει!!!)

– Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες, τα προς πώληση “αγαθά” εκτίθενται εδώ και πολλούς μήνες, με ορισμένα εξ αυτών να εκτίθενται από πέρσι το καλοκαίρι!

– Δεν έχει γίνει σαφές το σε τι ακριβώς μπορεί να χρησιμεύσει στους καταναλωτές η άμμος που θα αγοράσουν. Πιο “σωστός” εμφανίζεται ο Καναδός πωλητής, ο οποίος περιγράφει ότι τα δείγματά του μπορούν να χρησιμεύσουν σε καλλιτέχνες ή απλά για δώρο και…”μόστρα” (Η ακριβής περιγραφή είναι “Beautiful for display, or Arts, Crafts, Nice Gift”)

Τα προς πώληση δείγματα είναι τα εξής:

Δείτε περισσότερα στο kavala-portal.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10