search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:40
MENU CLOSE

Ο Τραμπ “σπάει” παράδοση 20 χρόνων- Δεν παραθέτει δείπνο για τους μουσουλμάνους στον Λευκό Οίκο

26.06.2017 09:31
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απαιτεί να ακυρωθούν οι εκλογές για τη Γερουσία στην Τζόρτζια - Media

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έσπασε μια παράδοση σχεδόν 20 ετών αφού δεν δέχτηκε να φιλοξενήσει στον Λευκό Οίκο το δείπνο ιφτάρ που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Το δείπνο αυτό με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής του Έιντ αλ Φιτρ διοργανώνεται στον Λευκό Οίκο κάθε χρόνο από την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Μπιλ Κλίντον.

Όμως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα να πραγματοποιηθεί και φέτος. Τον Μάιο το Reuters είχε μεταδώσει ότι ο Τίλερσον αρνήθηκε να δεχθεί τη σύσταση του γραφείου θρησκειών και διεθνών σχέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη διοργάνωση μιας γιορτής με την ευκαιρία του Έιντ αλ Φιτρ.

Ο Τραμπ περιορίστηκε να αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, η Μελάνια και εγώ στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας στους μουσουλμάνους που γιορτάζουν το Έιντ αλ Φιτρ. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε τη σημασία του ελέους, της συμπόνιας και της καλής θέλησης. Με τους Μουσουλμάνους ανά τον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανανεώνουν τη δέσμευση να τιμήσουν αυτές τις αξίες».

Το πρώτο γεύμα Ιφτάρ διοργανώθηκε στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο Τόμας Τζέφερσον το 1805 προς τιμή ενός Τυνήσιου απεσταλμένου.

Το έθιμο αναβίωσε η Χίλαρι Κλίντον το 1996 όταν ήταν πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:40