search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:59
MENU CLOSE

Αντιπαράθεση με ονόματα στη Βουλή για το Noor 1 – Σφοδρή σύγκρουση Καμμένου-Γεωργιάδη

26.06.2017 15:45
Άγρια σύγκρουση Καμμένου-Γεωργιάδη σε φόντο... Novartis - Media
 
Καταγγελίες για διαπλοκή, ονόματα επιχειρηματιών και δημοσιογράφων και πολιτικές κατηγορίες. Όλα τα είχε η πολυαναμενόμενη κόντρα Καμμένου-Γεωργιάδη στη Βουλή για την υπόθεση του Noor 1. 
 
Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Άδωνη Γεωργιάδη και συνολικά τη ΝΔ ως υπερασπιστές εμπλεκόμενων σε ποινικές υποθέσεις επιχειρηματιών. «Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας. 
 
Μάλιστα αναφέρθηκε ονομαστικά στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη υποστηρίζοντας ότι έχει «πιθανή εμπλοκή» τόσο στην υπόθεση του Noor 1 όσο και σε υποθέσεις λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών. Σημείωσε ότι «βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη- Μητσοτάκη», σημειώνοντας πως «μπαίνετε μπροστά και τους παρέχετε ασυλία». Όπως είπε «για πρώτη φορά μετά την εποχή του Κοσκωτά έχουμε την αξιωματική αντιπολίτευση να συντάσσετε με έναν επιχειρηματία». 
 
Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να επικοινωνεί με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη υποστήριξε ότι ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τον πληροφόρησε σχετικά με το ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας στην υπόθεση του Noor 1 επιθυμεί την προστασία της πολιτείας. Στην συνέχεια δήλωσε ότι ενημέρωσε τον υπουργό δικαιοσύνης για το θέμα. 
 
Ο Πάνος Καμμένος δεν αρνήθηκε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γιαννουσακη υποστηρίζοντας ότι ο φυλακισμένος Γιαννουσάκης «με πήρε τηλέφωνο γιατί αργούσε να πάει ο εισαγγελικός λειτουργός». 
 
Τέλος υποστήριξε ότι θέματα τέτοιου μεγέθους εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αποτελούν θέματα εθνικής ασφάλειας άρα και αντικείμενο του υπουργείου του ενώ οι πράξεις του στηρίζονται σε άρθρα του ποινικού κώδικα και της νομοθεσίας περί καταπολέμησης ναρκωτικών. 
 
Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος άφησε υπονοούμενα και για την στάση του Γιάννη Αλαφούζου με την φράση ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης «έχει κάνει τον Παναθηναϊκό θυγατρική του Ολυμπιακού». 
 
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης ξεκαθάρισε από την αρχή της τοποθέτησης του ότι «εδώ δεν μιλάμε για το Noor 1» και πως «αν η δικαιοσύνη κρίνει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος εμπορίας ναρκωτικών να σαπίσει στη φυλακή». 
 
Έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Καταρχήν για το ποιο είναι το περιεχόμενο της επικοινωνίας επί 21 λεπτά με τον Γιαννουσάκη και το αν επικοινώνησε με τον λιμενικό Χριστοφορίδη τον οποίο ο Γιαννουσάκης εγκαλεί (με ηχογραφημένα ντοκουμέντα) ότι τον απείλησε. «Τον ξέρετε τον κ. Χριστοφορίδη; Έχετε μιλήσει με τον κ. Χριστοφορίδη;» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνης Γεωργιάδης σημειώνοντας πως ο Γιαννουσάκης υποστηρίζει ότι ο Χριστοφορίδης του είπε «Με νοιάζει να ενοχοποιηθεί ο Μαρινάκης και μέσω αυτού ο Μητσοτάκης για να μείνει ο Τσίπρας δέκα χρόνια στην εξουσία». Κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να δημοσιοποιήσει τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες και να δηλώσει αν είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με δικαστικούς λειτουργούς.
 
Ο Άδωνης Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι έκανε «τη δίκη Μαρινάκη» διερώτωμενος αν είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός και πως γίνεται ο Αλέξης Τσίπρας να συναντήθηκε στις αρχές Μαΐου με κάποιον που εμπλέκεται σε εμπορία ναρκωτικών.  
 
Τέλος ο Άδωνης Γεωργιάδης κατήγγειλε τον Πάνο Καμμένο ότι υπερασπίζεται τον επιχειρηματια Ιβάν Σαββίδη λέγοντας ότι «όλα συμβαίνουν όταν ο κ. Μαρίνακης αρπάζει τον ΔΟΛ από τον Σαββίδη».
 
Στη Βουλή ο φάκελος για τα πολιτικά πρόσωπα
Ως προς τα πολιτικά εμπλεκόμενα πρόσωπα, η δικογραφία, όσον αφορά στις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη, σχετικά με την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1, θα διαβιβαστεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα στη Βουλή.
 
Αντίθετα, ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία θα παραμείνει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, η οποία διενεργεί ήδη έρευνα για τα καταγγελλόμενα με την εποπτεία του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.
 
Αναλυτικότερα, στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των προσεχών ημερών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (δια μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης) ο φάκελος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη και ενός ακόμη τρίτου προσώπου, ως προς το σκέλος εκείνο στο οποίο εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.
 
Στη συνέχεια, αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου με τον επίμαχο έγκλειστο ισοβίτη. Η αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται στον δρόμο προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.
 
Να σημειωθεί ότι, οι δικογραφίες που θα σταλούν στη Βουλή θα περιλαμβάνουν όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υπόθεση που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση
 
Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να κληθεί για κατάθεση ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Πειραιά ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, προκειμένου να ελεγχθούν τα όσα έχει -δημόσια με συνεντεύξεις του αλλά και στην αναφορά του στη Δικαιοσύνη- καταγγείλει, περί πιέσεων, που υποστηρίζει, ότι του ασκήθηκαν για να εμπλέξει στην υπόθεση της χρηματοδότησης του ναρκοφορτίου τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.
 
Επίσης, έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα του Πειραιά Ειρήνη Τζήβα, η οποία και έλαβε τις καταθέσεις του Ευθύμιου Γιαννουσάκη μέσα στη φυλακή και η οποία φέρεται να συνομιλούσε παράλληλα και με πολιτικό πρόσωπο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:53