search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:24
MENU CLOSE

Χρειάζεστε νέο υπολογιστή; – Απαντήστε σε αυτά τα ερωτήματα, πριν βγείτε στην αγορά

26.06.2017 18:09
Απίστευτη συνέπεια του κορωνοϊού: Τελειώνουν τα αποθέματα από υπολογιστές και οθόνες - Media

 

Ο παλιός μας υπολογιστής έχει αρχίσει να γίνεται αργός και δεν ανοίγει με τίποτα και, επίσης, είδαμε σε διαφήμιση ένα νέο laptop που… φυσάει και θέλουμε να το αποκτήσουμε πάση θυσία.

Ωστόσο, προτού βγούμε στην αγορά, καλό θα είναι να απαντήσουμε σε μια σειρά από απλά ερωτήματα, σχετικά αν πραγματικά χρειαζόμαστε καινούργιο υπολογιστή ή αν απλώς μαγευτήκαμε από τα νέα gadgets.

1. Για τι πράγμα χρειαζόμαστε τον υπολογιστή; Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν τον υπολογιστή του για σχετικά απλές εργασίες, όπως να γράφουν κείμενα, να συνδέονται με το internet, να μπαίνουν στα social media και να βλέπουν κανένα βίντεο. Αν ο παλιός μας υπολογιστής κάνει, έστω και λίγο πιο αργά αυτές τις δουλειές, είναι σίγουρο ότι είμαστε έτοιμοι να τον αλλάξουμε με καινούργιο;

2. Έχουμε κάνει στον παλιό μας υπολογιστή την απαραίτητη συντήρηση; Συχνά μας διαφεύγει ότι οι υπολογιστές είναι μηχανήματα και ότι όπως όλα τα μηχανήματα, χρειάζονται και αυτοί συντήρηση. Μια επίσκεψη σε κάποιο service μπορεί εύκολα να μας αποδείξει ότι ο υπολογιστής μας το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα καλό καθάρισμα και ένα format, ώστε να γίνει σαν καινούργιος.

3. Έχουμε τα χρήματα για καινούργιο υπολογιστή; Οι υπολογιστές είναι ακριβά μηχανήματα και όσο πιο λεπτοί και με καλύτερη μπαταρία και με σούπερ οθόνη είναι, τόσο ανεβαίνει η τιμή τους. Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε νέο μηχάνημα, σκεφθείτε αν το αντέχει το βαλάντιό σας.

4. Μπορούμε να αναβαθμίσουμε το παλιό μας μηχάνημα; Υπάρχουν περιπτώσεις που με μερικές δεκάδες ευρώ, ο παλιός μας υπολογιστής μπορεί να «τρέχει σφαίρα», αρκεί να του βάλουμε περισσότερη RAM ή έναν μεγαλύτερο σκληρό δίσκο.

5. Κι αν δουλέψουμε με άλλο λειτουργικό; Αυτή είναι μια πρόταση που αφορά πιο έμπειρους ή περιπετειώδεις χρήστες, ωστόσο, μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μπορείτε να αλλάξετε το λειτουργικό του υπολογιστή σας και να εγκαταστήσετε μια από τις πολλές εκδοχές του Linux που κυκλοφορούν και οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις είναι εξίσου εύχρηστες με το λειτουργικό που χρησιμοποιείτε τώρα και έχουν πολύ χαμηλότερες απαιτήσεις από το hardware. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε κάποιο διάστημα εξοικείωσης με το νέο περιβάλλον, ωστόσο, μπορεί και να αξίζει τον κόπο.

Αν πάλι στις παραπάνω ερωτήσεις απαντήσατε αρνητικά, τότε σίγουρα ήρθε η ώρα να αλλάξετε υπολογιστή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15