search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:57
MENU CLOSE

Λαβρόφ καλεί Τίλερσον για τις προκλήσεις στη Συρία

26.06.2017 20:19
Συνάντηση Λαβρόφ - Βενεζουελάνου ομολόγου του στη Μόσχα  - Media

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον συζήτησαν τηλεφωνικά για την ανάγκη να εδραιωθεί το καθεστώς της εκεχειρίας στη Συρία μέσω των διαπραγματεύσεων στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Λαβρόφ κάλεσε τον Τίλερσον να χρησιμοποιήσει την επιρροή που διαθέτει για να αποτρέψει τις «προκλήσεις» εναντίον των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων, αλλά και την αποτροπή της «χρήσης χημικών δηλητηριωδών παραγόντων» από τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» στη Συρία.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, συμμάχου της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, τονίζεται επίσης ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους για ζητήματα «της διμερούς ατζέντας». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει συναντηθεί αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, η συνδιάλεξη έγινε «με αμερικανική πρωτοβουλία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:57