search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:25
MENU CLOSE

Σφοδρή επίθεση Σκουρλέτη στη ΝΔ για τους συμβασιούχους – «Πυρά» και από Μαξίμου

27.06.2017 13:17
«Φωτιά» στη Βουλή από τις δηλώσεις Χαν - Media
 
Επίθεση στην ΝΔ εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης από το βήμα της Βουλής, επιρρίπτοντας ευθύνες στην «γαλάζια» παράταξη για την στάση που έχει κρατήσει στο πρόβλημα των τελευταίων ημερών με τα σκουπίδια στους δρόμους.
 
Ο υπουργός εσωτερικών ανέφερε ότι ακούγονται πληροφορίες που λένε ότι η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στην ΝΔ προσανατολίζεται να ψηφίσει εναντίον της πρότασης για αναστολή της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «το σχέδιό σας είναι να φέρετε δικούς σας ανθρώπους να κάνουν την αποκομιδή των σκουπιδιών». 
 
«Επιλέγετε να βυθίζεται η Αθήνα και η χώρα στα σκουπίδια για να παραδώσετε το τομέα αυτό στα κερδοσκοπικά συμφέροντα που υπηρετείτε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι η ΝΔ υποστηρίζει διά του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη την καταβολή των δεδουλευμένων και απόλυση για τους συμβασιούχους αλλά και την σύμπραξη ιδιωτών και Δημοσίου για την αποκομιδή των σκουπιδιών. 
 
Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως «ουδέποτε», δημόσια ή κατ’ ιδίαν, δημιούργησε την παραμικρή προσδοκία ότι μετά το τέλος της προθεσμίας οι συμβάσεις αυτών των εργαζόμενων θα μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. «Κάτι τέτοιο είναι απολύτως ανακριβές. Αντίθετα, διαχώρισα εκείνες τις περιπτώσεις των δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων, όπου επί δεκαετίες εργάζονται καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης. 
 
Ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στις βελτιωτικές αλλαγές σημείωσε πως σύμφωνα με αυτές, στον διαγωνισμό, δεν προσδιορίζεται το όριο ηλικίας των συμμετεχόντων καθώς, όπως δήλωσε, με αυτό τον τρόπο εργαζόμενοι που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης και έχουν δουλέψει αρκετά χρόνια, στην περίπτωση ακόμη κι αν δεν εργάστηκαν συνεχόμενα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν αποστερούνται της μοριοδότησης.
 
«Δεν προσδιορίζεται το όριο ηλικίας για συμμετοχή στον διαγωνισμό. Μιλάμε για ανθρώπους που είναι στο όριο συνταξιοδότησης, έχουν δουλέψει αρκετά χρόνια και δεν μπορούμε να στερήσουμε την συμμετοχή» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης  προσθέτοντας πως «ο διαγωνισμός είναι ανοικτός και μπορεί να μετέχει όποιος θέλει. 
 
Μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι είμαστε εντάξει με το Σύνταγμα, με το πλαίσιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να μην είμαστε κοινωνικά ανάλγητοι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.
 
Μαξίμου: Η ΝΔ θέλει την ιδιωτικοποίηση
Εν τω μεταξύ, για «πλήρη ταύτιση» με επιχειρηματικά συμφέροντα κατηγορεί τη ΝΔ το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι το σχέδιο της είναι να αναλάβουν ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων, με αφορμή τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα των σκουπιδιών.
 
«Η ΝΔ επιχαίρει με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα υλοποιηθεί το σχέδιό της. Να αναλάβουν την αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιώτες», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συνεχίζει:
 
«Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι μαζί με τους εργαζόμενους, θα διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου η αποκομιδή να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους. Η πλήρης ταύτιση της ΝΔ με επιχειρηματικά συμφέροντα συνεχίζεται…».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:23