search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:40
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Θέμα ωρών η υπογραφή σύμβασης με ιδιώτη για την αποκομιδή των σκουπιδιών

27.06.2017 15:02
Ξέσπασμα Μπουτάρη: Βαρέθηκα να κλείνει η πόλη στη ΔΕΘ - Media
 
Στα χέρια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη περνάει η υπογραφή της σύμβασης με ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά τις σημερινές αλλεπάλληλες διακοπές της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Μπουτάρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις επόμενες ώρες θα υπογράψει ο ίδιος την απόφαση ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιωτική εταιρεία, με στόχο να καθαρίσει η πόλη το επόμενο τριήμερο από τους τόνους των σκουπιδιών.
 
Η λήψη της απόφασης περνάει στον δήμαρχο με βάση το άρθρο 58, παράγραφος 2, του Καλλικράτη, σύμφωνα με το οποίο «όταν δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος ή απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων από την αναβολή λήψης απόφασης, ο δήμαρχος μπορεί να αποφασίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να υποβάλει προς έγκριση τη σχετική απόφασή του κατά την επόμενη συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής».
 
Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ακόμη ότι ο ιδιώτης θα ξεκινήσει από αύριο να καθαρίζει την πόλη, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Θεσσαλονίκης ενόψει του καύσωνα.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:39