search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:42
MENU CLOSE

«Εμφύλιος» στους Ρεπουμπλικάνους και αναβολή της συζήτησης για την κατάργηση του Obamacare

27.06.2017 21:03
02-05-2020 - Media

 

Η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Γερουσία των ΗΠΑ αποφάσισε να μην διεξαχθεί ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα για την αναμόρφωση του συστήματος υγείας και ασφάλισης, εξαιτίας των έντονων εσωτερικών διαφωνιών, εξέλιξη που πάει πίσω την προεκλογική δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ να καταργήσει το σύστημα που είναι γνωστό ως Obamacare – κάτι που αποδεικνύεται δύσκολο στην πράξη.

Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ γνωστοποίησε την απόφαση στην κοινοβουλευτική του ομάδα αυτή στο Καπιτώλιο, διαπιστώνοντας ότι τα χάσματα ανάμεσα στις πτέρυγες των μετριοπαθών και των υπερσυντηρητικών είναι αδύνατο να γεφυρωθούν.

«Θα συνεχίσουμε να συζητάμε στους κόλπους της (κοινοβουλευτικής) ομάδας μας για να επιλύσουμε τις διαφωνίες μας. Κατά συνέπεια, δεν θα εξετάσουμε αυτό το σχέδιο νόμου αυτή την εβδομάδα», πάντως «παραμένουμε αισιόδοξοι», ανέφερε ο Μακόνελ.

Σύμφωνα με έναν γερουσιαστή, ο στόχος είναι το ζήτημα να επιλυθεί την εβδομάδα που αρχίζει τη 10η Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση οι ρεπουμπλικάνοι θέλουν να έχει υπάρξει λύση πριν από την 1η Αυγούστου, όταν το Κογκρέσο θα διακόψει τις εργασίες του για τις θερινές διακοπές.

Από τους 52 ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, τουλάχιστον πέντε εμφανίζονταν έτοιμοι να ψηφίσουν εναντίον της έναρξης της συζήτησης για το νομοσχέδιο στην τρέχουσα μορφή του. Για να αποφευχθεί μια αποτυχία, η ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας των ρεπουμπλικάνων προτίμησε να περιμένει μερικές εβδομάδες ακόμη για να διαπραγματευθεί με τους διαφωνούντες.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τους έχει καλέσει όλους στον Λευκό Οίκο.

Η νέα οπισθοδρόμηση για τα σχέδιά του καταγράφηκε μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), κατά την οποία 22 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη μέσα στην επόμενη δεκαετία αν περάσει το σχέδιο νόμου με την τρέχουσα μορφή του, κάτι που σημαίνει πως ως το 2026, οι ανασφάλιστοι πολίτες στις ΗΠΑ θα φθάσουν τα 49 εκατομμύρια.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:42