search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:05
MENU CLOSE

Η σύντομη ιστορία του νεοελληνικού κρατιδίου

28.06.2017 08:00
Δουλεύεις κοντά σε σκουπίδια; Θα πάρεις επίδομα 150 ευρώ το μήνα! - Media

 

 

Το σχέδιο είναι απλό: Αρχικά, βάζουν λυτούς και δεμένους να τους προσλάβουν ως συμβασιούχους περιορισμένου χρόνου. Κατόπιν υπογράφουν αποδεχόμενοι τους όρους πρόσληψής τους που είναι σαφείς και ξεκάθαροι και ορίζονται από το Σύνταγμα που απαγορεύει ρητά την μονιμοποίησή τους εκτός ΑΣΕΠ.

Όταν με το καλό προσλαμβάνονται με το καθεστώς που οι ίδιοι έχουν αποδεχτεί  και όσο πλησιάζει ο καιρός της λύσης της σύμβασης εργασίας τους, ξεχνούν την υπογραφή τους και αρχίζουν το τροπάρι της μονιμοποίησής τους επικαλούμενοι ανύπαρκτα δικαιώματα.  

Στο μεταξύ κάποιοι -πρωθυπουργοί, υπουργοί, δήμαρχοι και γενικότερα νταλαβεριτζήδες του συστήματος- τους υπόσχονται αυτό που δεν γίνεται κοροϊδεύοντάς τους κανονικά

Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθέναν  ότι τους κοροϊδεύουν αλλά κάνουν ότι τους πιστεύουν αφού πλειοδοτούν υπέρ των έκνομων διεκδικήσεών τους.  Κρατάνε τις ψεύτικες -εν γνώση τους- υποσχέσεις και απορρίπτουν «αυτοδικαίως»  τους σαφείς νόμους του κράτους και τις διατάξεις του Συντάγματος σαν να είναι κουρελόχαρτα προβάλλοντας  ανύπαρκτα δικαιώματα σε βάρος άλλων πολιτών που περιμένουν στην (νόμιμη) ουρά του ΑΣΕΠ  όπως προβλέπουν οι νόμοι της πολιτείας.

Το σκεπτικό είναι πρακτικό και βασίζεται στην εμπεδωμένη, διαχρονικά παγιωμένη αντίληψη ότι το κράτος είναι κωλοχανείο και έχουμε την αβάντα του μαφιόζικου συντεχνιακού συνδικαλιστικού κινήματος και των κομμάτων που ψωμίζονται από παρόμοιες υποθέσεις για να κρατούν το μαγαζί ανοιχτό. Όλα δωρεάν.

Αυτό έχει στην συγκεκριμένη περίοδο ως συνέπεια να υπονομεύεται  το πολίτευμα με την πλήρη απαξίωση της δικαιοσύνης, των νόμων και του συντάγματος, να διαλύεται η χώρα για μια υπόθεση ανύπαρκτη για πολιτισμένο κράτος που έχει την απαίτηση να διαθέτει φως, νερό και τηλέφωνο,  σε μια περίοδο μάλιστα,  που το μόνο που έχει απομείνει είναι ο τουρισμός, πράγμα που αποβαίνει σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και της ίδιας της εθνικής οικονομίας. Δηλαδή, κάθε συμβασιούχος  που παραβαίνει σκανδαλωδώς το πολίτευμα και τους νόμους του κράτους, έχει αναφαίρετο δικαίωμα να διαλύει νομίμως τη λειτουργία του κράτους!

Ταυτόχρονα, στην συγκεκριμένη -θηριωδώς σκανδαλώδη- υπόθεση των σκουπιδιών τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία με τη δημιουργία  απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης για ολόκληρο τον πληθυσμό που είναι καταπονημένος και εξουθενωμένος από την κρίση. 

Με την τακτική που εφαρμόζουν, είναι σα να επιχειρούν να επιβληθεί στη χώρα η ανομία, η αναρχία και η αναξιοκρατία. Επί πλέον, χρησιμοποιούν τον συνδικαλισμό εκβιαστικά και όχι διεκδικητικά προσδίδοντάς του μαφιόζικα χαρακτηριστικά και αποδυναμώνοντας έτσι κάθε προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα υγειές συνδικαλιστικό κίνημα που να δρα υπέρ των εργαζομένων και όχι των συντεχνιών. Με τις πρακτικές τους, στην ουσία εδραιώνουν και νομιμοποιούν συνδικαλιστικά μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες της χώρας που είναι οι πελατειακές σχέσεις εξάρτησης που συντηρούν τον κομματισμό παρασιτισμό πολιτικών με ότι δύσοσμο και θλιβερό συνεπάγεται από αυτήν την εξαμβλωματική σχέση.

Τέλος, καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας δοκιμάζοντας τα όρια της αντοχών της.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15