search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:58
MENU CLOSE

«Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;»: Γιατί κόπηκε τελικά η σειρά φαινόμενο;

28.06.2017 08:44
«Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;»: Γιατί κόπηκε τελικά η σειρά φαινόμενο; - Media

 

Ήταν 2 Οκτωβρίου του 2000 όταν η σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega. Ο πήχης ήταν ήδη ψηλά, καθώς μετά την επιτυχία των «Δυο Ξένων», το κοινό περίμενε κάτι εξίσου δυνατό από το δίδυμο Ρήγα – Αποστόλου. Και πράγματι το νέο τους τηλεοπτικό εγχείρημα ήταν πολύ δυνατό. Και με άκρως ιδιαίτερο, διόλου εύπεπτο σενάριο με κεντρικό θέμα την κακοποίηση των γυναικών. Τέσσερις κακοποιημένες γυναίκες, ένας δράστης και μία δολοφονία. Πώς θα μπορούσε η σειρά αυτή να μην εντυπωσιάσει;

Παρότι η πρώτη εντύπωση ήταν καλή, τόσο από άποψη cast όσο και από άποψη σεναρίου, η σειρά σταμάτησε αιφνιδίως στο 6ο επεισόδιο.

Μέχρι σήμερα, έχουν ακουστεί πολλές εκδοχές για τους λόγους που έφεραν το τέλος, καμία ωστόσο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι «θεωρίες συνωμοσίας» έδωσαν και πήραν. Δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ τίποτα. Και το χειρότερο όλων; Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να πλανάται στον αέρα ένα μυστήριο που βρίσκει (;) την απάντησή του στις λανθασμένες αυτές θεωρίες. Με άλλα λόγια, ελάχιστοι θυμούνται τα όσα έχουν πει οι σεναριογράφοι και οι πρωταγωνιστές της σειράς σχετικά με το άδοξο τέλος της.

Οι απαντήσεις έχουν δοθεί. Πόσοι, όμως, τις θυμάστε;

Σενάριο Νο1: Η χαμηλή τηλεθέαση

Είναι πραγματικά άδικο να ακούγεται μέχρι σήμερα πως το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» δεν είδε την επιτυχία του να μεταφράζεται σε νούμερα τηλεθέασης. Το πρώτο επεισόδιο σημείωσε την σχεδόν εξωπραγματική τηλεθέαση του 39%.

Την πρεμιέρα παρακολούθησαν περίπου 1.450.000 τηλεθεατές. Και τα νούμερα συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν. 36,2 %, 40,1%, 37,7%,  39%, 39,3% σημείωσαν τα επεισόδια 2, 3, 4, 5 και 6. Λόγω «ξαφνικού θανάτου», όμως, η δολοφονία του βιαστή των τεσσάρων γυναικών, Γεράσιμου Μαντά, δεν προβάλλεται ποτέ.

Σενάριο No2: Υψηλό budget

Πράγματι, τα χρήματα που απαιτούνταν για τα γυρίσματα της συγκεκριμένης σειράς ήταν πολλά. Τόσο για τις αμοιβές των πρωταγωνιστών όσο και τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Ρήγας και Αποστόλου συνεργάζονται με την εταιρεία παραγωγής «Έψιλον» και τον παραγωγό Νίκο Ελματζιόγλου, προετοιμάζουν τα πάντα και πουλούν την πολλά υποσχόμενη αυτή παραγωγή των 45λεπτων επεισοδίων, στο Mega. Σαφώς, το κανάλι είχε επίγνωση του υψηλού κόστους. Γι’ αυτό και διαπραγματεύτηκε σκληρά τον χρόνο του κάθε επεισοδίου. Έτσι, τα 45λεπτα επεισόδια συμφωνήθηκε να γίνουν ωριαία. Η σειρά λεγόταν τότε «Τιμής Ένεκεν» και είχε… διαφορετικές πρωταγωνίστριες. Για την ακρίβεια, στο αρχικό cast συμμετείχε μόνο η Ελένη Καστάνη.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν αμέσως μετά τη συμφωνία. Συνεπώς ούτε τα χρήματα εμπόδισαν την ολοκλήρωση της σειράς.

Σενάριο No3: Τσακωμός μεταξύ των αρχικών πρωταγωνιστριών

Τα τέσσερα πρώτα επεισόδια είχαν γυριστεί με πρωταγωνίστριες την Ελένη Καστάνη στον ρόλο της Φωφώς, τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στον ρόλο της Αλέκας, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στον ρόλο της Πόπης, την Ασπασία Τζιτζικάκη στον ρόλο της Ντομινίκ και την Ισαβέλλα Βλασιάδου στον ρόλο της Ντίντας. Η παραγωγή, όμως, αποφάσισε να… φέρει τα πάνω – κάτω, απομακρύνοντας τις Παπαδοπούλου, Κωνσταντινίδου και Τζιτζικάκη, αντικαθιστώντας τες με τις Χρύσα Ρώπα, Άβα Γαλανοπούλου και Ελένη Ράντου αντίστοιχα.

Ούτε το σενάριο του μεταξύ τους τσακωμού ευσταθεί, αφού επρόκειτο για απόφαση της παραγωγής να τις απομακρύνει και εντάξει νέες ηθοποιούς στο δυναμικό της σειράς.

Σενάριο Νο4: «Βεντετιλίκια» των τεσσάρων νέων πρωταγωνιστριών

Πρόκειται για μία άποψη που αδυνατεί να βρει κάποια βάση. Κι αυτό γιατί μετά το τέλος της σειράς, οι πρωταγωνίστριες ξανασυνεργάστηκαν χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Γεγονός που έχει επιβεβαιώσει και η Ελένη Καστάνη:

«Δεν τσακωθήκαμε και αυτό αποδείχθηκε και στη συνέχεια γιατί ξανασυνεργαστήκαμε. Έξι επεισόδια γυρίστηκαν και στο έβδομο είχαμε γυρίσει κάποιες σκηνές. Είχε κάνει τόση επιτυχία όσο κάνει τώρα ένα σίριαλ που έχει κάνει 26 επεισόδια. Είχε ένα… στράβωμα από την αρχή. Είχε ξεκινήσει με άλλη διανομή και μετά σταμάτησε και άλλαξαν κάποιες. Ήταν διαφορετική η τετράδα, η μόνη κοινή ήμουν εγώ και στις δύο εκδοχές. Γι’ αυτό υπήρχαν σκηνές που είχαν γυριστεί πριν τις διακοπές, πριν τον Αύγουστο και έτρεχα στα διόδια, με την προηγούμενη διανομή, χωρίς να φαίνεται και έμπαινα στο σπίτι με άλλη διανομή. Μετά γυρίστηκε η συνέχεια».

 

Τέλος τα σενάρια, ώρα για την αλήθεια – Ο πραγματικός λόγος του τέλους

Αφού κανένα από τα τέσσερα σενάρια που αναφέρθηκαν, ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, η απάντηση για την πραγματική αιτία της αιφνίδιας διακοπής του σίριαλ, ήρθε πάνω από μία δεκαετία μετά το φινάλε, δια στόματος Ελένης Ράντου.

Η ηθοποιός δε δίστασε να ρίξει τα βέλη της στον Αλέξανδρο Ρήγα και να τον υποδείξει ως βασικό υπεύθυνο για την άσχημη κατάληξη του «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;».

Τι είπε;

«Δεν ήταν καλή συγκυρία. Ήταν μια δουλειά στην οποία –νομίζω- έγινε κατάχρηση εξουσίας. Κακή παραγωγή, κακή στιγμή από όλους για όλους. Δεν τσακωθήκαμε, αυτό είναι το εύκολο να βγει προς τα έξω. Δεν υπήρχε πολύ υλικό και τρέχανε να βγάλουν επεισόδια. Υπήρχε πολλή πίεση από το κανάλι, τους… λάλησε. Η διαχείριση από τη μεριά του Αλέξανδρου, μιας τόσο μεγάλης επιτυχίας που θα είχε αυτή η σειρά, ήταν που δεν άφησε το πράγμα να προχωρήσει. Ο Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος που κλάταρε».

Κάπως έτσι, η Ελένη Ράντου έριξε το βάρος τόσο στην πίεση του καναλιού για μεγαλύτερης διάρκειας επεισόδια, όσο και στην αδυναμία του Αλέξανδρου Ρήγα να διαχειριστεί την κατάσταση.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας από τη μεριά του, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της τηλεοπτικής Ντομινίκ, προσθέτοντας παράλληλα στο ήδη άσχημο κλίμα και τις δικές του προστριβές με τους πρωταγωνιστές:

«Πλακωθήκαμε πολύ, όχι λίγο.

Ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, άρεσε πάρα πολύ στο κοινό, έφερε και πολλά νούμερα στο κανάλι, αλλά δυστυχώς σε πολλούς ανθρώπους από εμάς, βγήκε ένας άσχημος εαυτός, λόγω της πολύ μεγάλης πίεσης.

Ξεκίνησε η προβολή της σειράς χωρίς ο Δημήτρης και εγώ να είμαστε έτοιμοι.

Εννοώ χρονικά -δεν είχαμε πολύ μεγάλη προετοιμασία-, κάτι για το οποίο φταίμε μόνο εμείς, εννοείται.

Από ένα σημείο και μετά οι απαιτήσεις της σειράς ήταν πολύ μεγάλες και εκεί πάνω στην κούραση και πάνω στο άγχος να βγάλεις καινούργιο υλικό, άρχισαν να δημιουργούνται προστριβές και αυτό άναψε μια φωτιά που τελικά έκαψε τη σειρά και… πολλές σχέσεις. Με τον καιρό έφτιαξαν κάποιες, αλλά το κακό είχε γίνει»…

Πηγή: Menshouse

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:58