search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:51
MENU CLOSE

Ιερή… λογοκρισία: Ποια τραγούδια «κόβονται» από το μάθημα των θρησκευτικών (Videos)

28.06.2017 12:25
Κορωνοϊός: Την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος - Τι θα ζητήσει από την κυβέρνηση - Media
 
Μπορεί τελικά να υπήρξε μορατόριουμ μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας της Ελλάδας σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών και τελικά να υιοθετήθηκαν τα νέα, σύγχρονα προγράμματα σπουδών (μάλιστα το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ιεραρχίας που «αψήφησε τις ακραίες φωνές ορισμένων κληρικών και λαϊκών και αποδέχθηκε ομόφωνα τα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»), ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν παρεμβάσεις της εκκλησίας στα νέα συγγράμματα και προγράμματα.
 
Όπως εισηγήθηκε ο Μητροπολίτης Υδρας Εφραίμ στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, καταργήθηκαν από το πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών στίχοι τραγουδιών της Ριάνα, του Διονύση Σαββόπουλου και του Νικόλα Ασιμου.
 
Συγκεκριμένα, το τραγούδι της Ριάνα που δεν θα βρίσκεται πια στο βιβλίο των Θρησκευτικών της Α’ Λυκείου είναι το «Umbrella»:

Επίσης, αφαιρείται από τα βιβλία των Θρησκευτικών το τραγούδι «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου:

Τέλος εκτός των βιβλίων βρίσκεται και ο «Μπαγάσας» του Νικόλα Ασιμου, ένα τραγούδι-διάλογος του συνθέτη με τον Θεό:

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Εκκλησίας, αφαιρέθηκε από την ύλη του Λυκείου και από το εκπαιδευτικό υλικό μια γελοιογραφία του Economist για τους θρησκευτικούς πολέμους και αποσαφηνίζεται στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική πρακτική.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:51