search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:05
MENU CLOSE

Εκατόμβη: Στους 80 ανέρχονται οι νεκροί του «πύργου της κολάσεως»

28.06.2017 14:21
Κίνδυνος στο Λονδίνο: Υπάρχουν δυνητικά 149 «Γκρένφελ» - Media

 

Στους 80 υπολογίζονται πλέον οι νεκροί από την πυρκαγιά που κατέστρεψε πλήρως τον ουρανοξύστη Grenfell Tower στο Λονδίνο, καθώς η αστυνομία εκτιμά ότι δεν επέζησαν από τις φλόγες οι ένοικοι 23 από τα 129 διαμερίσματα του κτιρίου.

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχει υπάρξει επαφή των αρχών ή ΜΚΟ με τουλάχιστον ένα ένοικο των 106 από τα 129 διαμερίσματα, ωστόσο, εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων δεν θα προσδιοριστεί πριν το τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής του Κένσινγκτον και Τσέλσι, λέγοντας ότι μια λίστα με τους ένοικους του Grenfell Tower που η αρμόδια υπηρεσία του δήμου έδωσε στην αστυνομία δεν ήταν ακριβής.

Όσον αφορά στις ευθύνες για τη φονική πυκραγιά, η εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 60 (!) οργανισμοί που ενεπλάκησαν στη διαδικασία ανακαίνισης του κτιρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:05