search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:28
MENU CLOSE

Διαβήτης: Προσοχή σε αυτά τα πρώιμα συμπτώματα

28.06.2017 15:33
Διαβήτης: Πώς θα τον κρατήσετε μακριά σας!  - Media
 
Ο διαβήτης είναι μια πολύ επικίνδυνη ασθένεια, καθώς το σώμα αδυνατεί να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη και συσσωρεύεται σάκχαρο.
 
Συνήθως ο διαβήτης έρχεται ως αποτέλεσμα υψηλού ποσοστού σακχάρου στο αίμα, και προκαλείται από κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης και γενετικούς παράγοντες.
 
Πέντε από το πρώιμα σημάδια ότι μπορεί να πάσχουμε από διαβήτη είναι τα παρακάτω:
 
-Συχνή διούρηση: συχνά τα νεφρά επιχειρούν να διώξουν από το σώμα, μέσω της ούρησης, την συσσωρευμένη γλυκόζη στο αίμα, κι έτσι αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε συχνά στην τουαλέτα.
 
-Έντονη δίψα: η συχνή ούρηση προκαλεί απώλεια υγρών από το σώμα και αφυδάτωση, γι’ αυτό και ένα από τα πρώιμα σημάδια του διαβήτη είναι η έντονη δίψα και το στεγνό στόμα.
 
-Αυξημένη πείνα: συνήθως η αυξημένη πείνα είναι σύμπτωμα του διαβήτη Τύπου 2 και αποδίδεται στην αυξημένη παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας, η οποία στέλνει στον εγκέφαλο μήνυμα ότι χρειάζεται φαγητό.
 
-Νευρόπονοι ή μούδιασμα: πολλοί διαβητικοί αναπτύσσουν μια κατάσταση που ονομάζεται διαβητική νευροπάθεια, λόγω της υψηλής ποσότητας σακχάρου στο αίμα. Αυτή η κατάσταση εκδηλώνεται με ανεξήγητους πόνους ή μούδιασμα στα πόδια.
 
-Θαμπή όραση: άλλο ένα συχνό πρώιμο σύμπτωμα του διαβήτη Τύπου 2, καθώς το σώμα δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
 
(πληροφορίες: ΙΒΤ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:28