search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:51
MENU CLOSE

Ανησυχούν οι Σουηδοί: «Εκεί που πήγε ο Μπεργκ… πληρώνουν τους θεατές για να πάνε στο γήπεδο»!

28.06.2017 16:34
Ανησυχούν οι Σουηδοί: «Εκεί που πήγε ο Μπεργκ… πληρώνουν τους θεατές για να πάνε στο γήπεδο»! - Media

 

Η επιλογή του Μάρκους Μπεργκ να συνεχίσει στα Εμιράτα έχει προκαλέσει ανησυχία στους Σουηδούς.

Κι αυτό γιατί η μετακόμιση του πρώην επιθετικού του Παναθηναϊκού σε ένα χαμηλού επιπέδου πρωτάθλημα όπως αυτό των Εμιράτων μπορεί να έχει επιπτώσεις σχετικά με την παρουσία ή την απόδοσή του στην εθνική ομάδα της Σουηδίας.

Ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Βίλχεμσον, που «έγραψε» 79 συμμετοχές στην Εθνική Σουηδίας, είχε κάνει κι εκείνος την ίδια κίνηση.

Το 2008, έπειτα από καριέρα σε Άντερλεχτ, Ναντ, Ρόμα, Μπόλτον και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο στην Αλ Χιλάλ.

Μάλιστα, η σύμπτωση είναι ότι και εκείνος είχε κλείσει τότε με αποδοχές 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Όσα δηλαδή θα παίρνει και ο Μπεργκ από την Αλ Αΐν.

Ο Βίλχεμσον έμεινε στη Σαουδική Αραβία μέχρι το 2012, με εξαίρεση ένα μικρό διάλειμμα το 2011, όταν πήγε στο Κατάρ και αγωνίστηκε δανεικός στην Αλ Αχλί.

Σήμερα, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ της πατρίδας του, ο συμπατριώτης του Μπεργκ χτύπησε καμπανάκι: «Είναι πολύ δύσκολο να συγκρίνεις τη λίγκα που πηγαίνει ο Μπεργκ με οποιαδήποτε άλλη. Σίγουρα το πρωτάθλημα δεν είναι υψηλού επιπέδου. Δεν είναι, δηλαδή, στο επίπεδο που θέλει μία ανταγωνιστική εθνική ομάδα για τους παίκτες της. Οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές δεν είναι καλοί. Η ποιότητα των ξένων παικτών αλλάζει σημαντικά από χρονιά σε χρονιά, δεν είναι σταθερή. Αν συγκρίνεις το Κατάρ, τα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, η καλύτερη λίγκα είναι αναμφίβολα αυτή της Σαουδικής Αραβίας. Το χειρότερο πρωτάθλημα είναι αυτό του Κατάρ. Εκείνο των Εμιράτων είναι κάπου στη μέση. Όταν παίζει η Αλ Αΐν είναι στις εξέδρες περίπου 500 θεατές. Και συνήθως αυτοί οι 500… πληρώνονται αντί να πληρώνουν για να μπουν στο γήπεδο! Το κοινό εκεί δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Εκεί τα κασκόλ τα κουνάνε ευτυχισμένοι ανεξάρτητα αν σκοράρει η ομάδα τους ή οι αντίπαλοι! Στην Ελλάδα υπάρχει πολλή πίεση, εκεί που πήγε τώρα ο Μπεργκ δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Σαφώς ο Μπεργκ έχει μπροστά του μία πρόκληση: να βάζει πολλά γκολ και να διατηρήσει τη θέση του στην Εθνική…», δήλωσε ο Βίλχεμσον.

Η απόφαση του Μπεργκ να επιλέξει τα (πολλά) λεφτά της Αλ Αΐν από την παραμονή του σε ένα υποφερτό –έστω- πρωτάθλημα από πλευράς έντασης και ανταγωνιστικότητας, όπως το ελληνικό, είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι έχει θορυβήσει τους Σουηδούς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σουηδίας Γιάνε Άντερσον φρόντισε να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Μπεργκ. Και ο Μάρκους καθησύχασε, σύμφωνα με τα σουηδικά δημοσιεύματα, τον Άντερσον και τον διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει συνεπής επαγγελματίας και θα κρατήσει τη φόρμα του στα σημερινά στάνταρ ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τη θέση του στην Εθνική.

«Συνεχίζω να πιστεύω στον Μπεργκ. Μίλησα μαζί του και σέβομαι την επιλογή που έκανε. Μου είπε πως θέλει να παραμείνει στην Εθνική και πως εξακολουθεί να έχει υψηλές φιλοδοξίες. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμένα. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το επίπεδο του πρωταθλήματος που θα παίξει και να πω κάτι κατηγορηματικά. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στις καλύτερες και στις χειρότερες ομάδες σε πολλά από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου έχουμε παίκτες της Εθνικής μας. Αν το επίπεδο των εμφανίσεων του Μπεργκ παραμείνει όπως ήταν μέχρι τώρα, τότε θα συνεχίσει στην Εθνική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάνε Άντερσον.

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39