search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:15
MENU CLOSE

Τζίμης Πανούσης: Αυτό είναι το λάθος του Λαζόπουλου

29.06.2017 13:40
Αν. Πανούσης: Κρίσιμη η σωστή εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Media

 

Με αφορμή την παράσταση της «Ειρήνης» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο, όπου ο ίδιος θα υποδηθεί τον Τρυγαίο, ο Τζίμης Πανούσης μίλησε «για όλους και για όλα» στο Βήμα.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο της συνέντευξής του αφορούσε και τα όρια της σάτιρας, όπου ο «Τζιμάκος» ήταν σαφής: «Δεν υπάρχουν όρια στη σάτιρα. Ή μάλλον υπάρχουν αυστηρότατα όρια και τα βάζει το κοινό. Πιστεύω ότι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε όλους με τον ίδιο τρόπο – είτε είναι η μάνα μου είτε όχι. Το γέλιο είναι κάθαρση, το έχει ανάγκη ο κόσμος» λέει ο Τζίμης Πανούσης που εντοπίζει το «λάθος» του Λάκη Λαζόπουλου στο γεγονός ότι «ταυτίστηκε με την εξουσία»:

«Η σάτιρα είναι ενάντια στην εξουσία. Με την εξουσία είμαστε απέναντι. Από τη στιγμή που δεν είσαι απέναντι, ο κόσμος δεν το δέχεται. Δεν επιτρέπεται με καμία Παναγιά να είσαι με την εξουσία, ειδικά με μια τέτοια εξουσία. Μια εξουσία που μας κορόιδεψε κατάμουτρα, μας έφτυσε κατάμουτρα. Οχι, δεν την πίστεψα ποτέ. Η καρέκλα σε κάνει, δεν κάνεις εσύ την καρέκλα. Τριαντάφυλλο μέσα στον βόθρο δεν υπάρχει. Ξέρω, ο καθένας έχει την τιμή του. Εγώ είμαι πολύ ακριβός αλλά εδώ στο Εθνικό δουλεύω για 1.000 ευρώ τον μήνα…».
 
Ο Τζίμης Πανούσης, ανατρεπτικός όπως πάντα, σχολίασε και τη στάση των Γερμανών έναντι της Ελλάδας: «Τώρα, εμείς οι Ελληνες είμαστε οι νέοι Εβραίοι της εποχής. Οπως τότε διάλεξαν οι Ναζί τους Εβραίους για θύματα, τώρα οι νεοναζί, το μπλε σόι του Σόιμπλε, έχει διαλέξει εμάς τους Ελληνες. Είναι πολύ άγρια τα πράγματα. Στην επαρχία υπάρχει μια διάλυση τρομακτική, ένα πλιάτσικο. Αυτό που λέμε για τα ολυμπιακά ακίνητα γίνεται σε όλη την επικράτεια». Και εντοπίζει το πρόβλημα στα «κομματόσκυλα». «Κομματόσκυλα πρώτης διαλογής είναι αυτά που μπαίνουν στη Βουλή, μαζί με τους παρατρεχάμενους. Δεύτερη κατηγορία είναι οι αποτυχημένοι των εκλογών, που μπαίνουν σε ΔΕΚΟ και η τρίτη, και η πιο άγρια, είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτοί ξεπουλάνε τα πάντα. Δεν γίνεται τίποτα καλό όσο ανεχόμαστε τους δωσίλογους, εκείνους δηλαδή που δίνουν λόγο στους ξένους, που μας έχουν φέρει σε αυτό το σημείο και δεν αφήνουν τίποτα να γίνει».
 
Επίσης, επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας, λέγοντας: «Ο Τσίπρας νομίζω έχει ξεφτιλιστεί πια τελείως. Το να αντέχεις, λέγοντας ότι είσαι αριστερός και κυρίως λέγοντας ότι είσαι άνθρωπος, να κόβεις από συνταξιούχο και να μην μπορεί μετά να πάρει τα φάρμακά του και να πεθαίνει… Είναι απαράδεκτο να αφήνεις έναν άνθρωπο με 300 ευρώ να ζήσει και μαζί την οικογένειά του, γιατί υπάρχει τόση ανεργία». Και επισημαίνει: «Με τρομερό προσωπικό κόστος, ο Τσίπρας έχει καταφέρει έτσι ώστε κάποια στιγμή με μια μικρή αφορμή τα πράγματα θα γίνουν βίαια και θα αλλάξουν με αίμα. Δεν γίνεται αλλιώς. Εχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο, τέτοια θλίψη. Το βλέπω παντού».
 
(πηγή: To Βήμα)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00