search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:26
MENU CLOSE

Πολυμέτωπος κατά Τσίπρα – Με θεμιτά και αθέμιτα μέσα η Ν.Δ. επιχειρεί να τσαλακώσει την εικόνα της κυβέρνησης

02.07.2017 03:00
psar.jpg

 

Μέσα σε… σακούλες σκουπιδιών κινδυνεύει να βυθιστεί η Ν.Δ. μετά την αρνητική στάση των συνδικαλιστών της ΠΟΕ – ΟΤΑ που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλουν στην εκτόνωση της έντασης και τη λήξη της απεργίας που έχει φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους, οι οποίοι βλέπουν να στοιβάζονται τόνοι σκουπιδιών εν μέσω καύσωνα και έντασης της τουριστικής περιόδου.

Η Ν.Δ. δεν κρύβει ότι επιχειρεί να αξιοποιήσει την ευκαιρία προκειμένου να προτάξει την ιδεοληπτική αντίληψή της πως κοινωνικές υπηρεσίες όπως η αποκομιδή των σκουπιδιών πρέπει να περάσουν σε ιδιώτες, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η θέση αυτή δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνα τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που γνωρίζουν την πολυπλοκότητα του ζητήματος, το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας και τις ιδιαίτερες ανάγκες από δήμο σε δήμο.

Ένα επίσης κρίσιμο ζήτημα, για το οποίο η Ν.Δ. δεν σκέφτηκε καν να επιχειρηματολογήσει, είναι ο έλεγχος της αποκομιδής από τις δημοτικές αρχές, η σαφής και σωστή εκτέλεση του έργου και οι πολυδαίδαλες διαδικασίες που μπορεί να ανοίξουν νέες εστίες διαφθοράς.

«Αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε κυρίως με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια της υποκρισίας και της ανευθυνότητας. Διότι, αφενός, με την πρότασή της να υπάρξουν συμπράξεις ιδιωτών και δήμων στην καθαριότητα αρνείται τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την προκήρυξη θέσεων. Η Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης ο ίδιος, με εντολή του έδωσε κατεύθυνση στην παράταξη που πρόσκειται στον χώρο, τη ΔΑΚΕ, να ψηφίσει υπέρ των κινητοποιήσεων, αυτή που όλες τις προηγούμενες μέρες κόπτεται για την υγεία των πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ανταρτοπόλεμος

Στην οδό Πειραιώς από την πλευρά τους αντιμετωπίζουν με χαιρεκακία το πολιτικό αδιέξοδο της κυβέρνησης, που δεν θέλησε να επιφέρει τον ξαφνικό θάνατο στους συμβασιούχους. Εξαπολύουν συνεχώς επιθέσεις κατά της κυβέρνησης, αποκαλώντας «πολιτικό απατεώνα» τον Πάνο Σκουρλέτη και απορρίπτουν τις αιτιάσεις περί καθοδήγησης της ΠΟΕ – ΟΤΑ στη συνέχιση της απεργίας, επισημαίνοντας ότι είναι μειοψηφία στο Δ.Σ. και δεν έχουν τη δύναμη να επιβάλουν τη θέλησή τους.

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν τεράστιες ευθύνες. Κοροϊδεύουν τους πάντες, προσπαθώντας να μετακυλίσουν λίγους μήνες παρακάτω το πρόβλημα. Γι’ αυτό δεν τους πιστεύει πλέον κανείς», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Με την ψήφο του Μητσοτάκη η χώρα βυθίζεται στα σκουπίδια» ανταπάντησε ο Σκουρλέτης, με την κυβέρνηση να επισημαίνει κάτι που φαίνεται να έχει βάση: ότι η Ν.Δ. επιχειρεί να αξιοποιήσει οποιαδήποτε λαβή κοινωνικής έντασης προκειμένου να «μουντζουρώσει» την εικόνα της κυβέρνησης και να ακυρώσει τις όποιες προσπάθειες πολιτικής ανάκαμψης με δεδομένο ότι κέρδισε χρόνο με την απόφαση στο Eurogroup.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν τη Ν.Δ. πίσω από την απόφαση των αστυνομικών να δώσουν συνέντευξη Τύπου στην Πλατεία Εξαρχείων σήμερα, προκειμένου να αποδειχτεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι «άβατο» για τα σώματα ασφαλείας και να προκληθεί κοινωνική ένταση την οποία θα χρεωθεί η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης επιχειρεί να ακυρώσει μια διαδικασία η οποία σίγουρα θα επιφέρει προβλήματα. Άλλωστε τα ζητήματα ασφάλειας ο Μητσοτάκης τα έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητές του και μάλιστα δεν παραλείπει να τονίζει ότι από τα πρώτα πράγματα που θα τακτοποιήσει είναι να «καθαρίσει τα Εξάρχεια».

Κατά Καμμένου

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι κινήσεις για την αξιοποίηση της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μ. Γιαννουσάκη καταγγέλλοντας τον υπουργό Άμυνας για εξωθεσμικές κινήσεις και κατάχρηση εξουσίας με τη λογική ότι χρησιμοποίησε την υπουργική του ισχύ προκειμένου να πείσει τον ισοβίτη για διακίνηση 2,1 τόνων ηρωίνης να πλήξει τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη.

Μετά την κόντρα στη Βουλή, στην οποία, όπως λένε τα στελέχη, θα επανέλθουν, η Ν.Δ. απευθύνθηκε χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από την οποία ζήτησε την τήρηση της δικονομικής τάξης – λόγω της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε υπόθεση που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Τον Άρειο Πάγο επισκέφθηκαν ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης Κώστας Καραγκούνης.

«Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών. Πρέπει να τηρούνται. Και όταν μπαίνει στην ουσία τέτοιων πραγμάτων, τότε ξεκινάνε τα ερωτήματα. Και τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουν και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι αμείλικτα. Η δουλειά που θα κάνουν τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για μας είναι αυτονόητη», δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης.

Τα capital controls

Στο πλαίσιο της ασφυκτικής πολιτικής πίεσης, προκειμένου να πειστεί η κοινωνία ότι η Ν.Δ. δεν πετάει «λευκή πετσέτα», παρότι έχει απομακρυνθεί η προοπτική της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, το επικοινωνιακό τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας την επέτειο των δύο χρόνων από την επιβολή των capital controls επανέφερε την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για το πώς φτάσαμε εκεί. «Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν οι Τσίπρας, Βαρουφά-κης και Καμμένος εις βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας. Ήξεραν ότι θα κλείσουν τις τράπεζες και θα επιβάλουν τα capital controls» και γι’ αυτό «πρόκειται για έγκλημα που είχε συνέπεια να βυθιστεί η οικονομία στην ύφεση, να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα των επιχειρήσεων και να χάσουν τη δουλειά τους πολλές χιλιάδες άνθρωποι, να εξαϋλωθεί η μετοχική αξία των τραπεζών (40 δισ. ευ-ρώ), να υποστούν τεράστια ζημιά το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοί τους και να επωμιστούν βαρύτατο κόστος οι φορολογούμενοι», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία αποτυπώνει το κλίμα πολιτικής οξύτητας που κλιμακώνεται λίγο πριν από τη θερινή ραστώνη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:26