search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:33
MENU CLOSE

Αυτά τα ζώα είναι καλύτερα για τους ανθρώπους

29.06.2017 17:10
Αυτά τα ζώα είναι καλύτερα για τους ανθρώπους - Media

 

Ένα από τα μεγάλα διλήμματα που συχνά μας… βασανίζουν είναι κι αυτό: ποιο ζώο είναι καλύτερο για μένα, γάτα ή σκύλος;

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μια οριστική έρευνα σχετικά με το ποιο από τα δύο κατοικίδια είναι καλύτερο, φαίνεται ότι από αποσπασματικές έρευνες που έχουν γίνει, τα σκυλιά υπερέχουν.

Σύμφωνα με τις έρευνες αυτές, οι κάτοχοι σκυλιών ασκούνται περισσότερο, παρουσιάζουν λιγότερες αλλεργίες, έχουν μειωμένο σάκχαρο και διαπιστώνουν ότι τα κατοικίδιά τους αντιλαμβάνονται τη συναισθηματική τους κατάσταση.

Βέβαια, οι κάτοχοι των σκύλων έχουν μια τάση για μικροατυχήματα, κυρίως όταν παίζουν ή βγάζουν βόλτα τα ζώα, αλλά συνολικά τα σκυλιά μοιάζουν να κάνουν περισσότερο καλό από τις γάτες στην υγεία των κατόχων τους.

Ωστόσο, αυτό που επισημαίνουν όλοι οι επιστήμονες που έχουν κάνει σχετικές έρευνες είναι ότι οι φιλόζωοι έχουν καλύτερη υγεία από ανθρώπους που δεν έχουν ζώα και ότι τα κατοικίδια κάνουν γενικότερο καλό στους κατόχους τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:32