search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:01
MENU CLOSE

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εργασίες του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

29.06.2017 17:26
ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για τα περί «μετακόμισης» Τσίπρα στα Λεγραινά: Αντί για ανοησίες, ασχοληθείτε με το ΕΣΥ - Media

 

Για τις εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, τις στοχεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας, «καθώς και τις διαρκείς απόπειρες πολιτικής όξυνσης εκ μέρους της νεοφιλελεύθερης αντιπολίτευσης, που φτάνει να συντάσσεται ανοιχτά με τη γερμανική στρατηγική», ενημέρωσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τα κόμματα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Η ενημέρωση αυτή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στις Βρυξέλλες, όπου έλαβαν χώρα οι εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής, του Συμβουλίου Προέδρων, καθώς και της 1η γενικής Συνέλευσης του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ). Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπήθηκε στις διαδικασίες από τον γραμματέα της ΚΕ, Πάνο Ρήγα, το μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Γιάννη Μπουρνού και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΕΑ, αποτελούμενη από τη Νατάσα Θεοδωρακοπούλου (μέλος της ΠΓ του ΚΕΑ) και τους Λευτέρη Στουκογεώργο και Όλγα Αθανίτη (μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στις εργασίες των οργάνων του ΚΕΑ συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις αντίστοιχες εκλογικές αναμετρήσεις, οι προεκλογικές εξελίξεις στη Γερμανία, καθώς και οι τρόποι εμβάθυνσης της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο ενάντια στη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό στην Ευρώπη.

Τους προσεχείς μήνες, το ΚΕΑ θα εργαστεί εντατικά για την αποκρυστάλλωση των ενωτικών διεργασιών της προηγούμενης περιόδου, μέσα από κεντρικές πολιτικές πρωτοβουλίες που θα κορυφωθούν με τη διοργάνωση του «1ου Ευρωπαϊκού Πολιτικού Φόρουμ» τον προσεχή Νοέμβριο στη Μασσαλία.

Τα όργανα του ΚΕΑ ενέκριναν την ένταξη του κόμματος «Ιταλική Αριστερά» (Sinistra Italiana) με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι για πρώτη φορά προσκλήθηκε και παραβρέθηκε στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αντιπροσωπεία των Podemos της Ισπανίας, που παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία και την Ευρώπη και κατέθεσε προτάσεις για την παραπέρα συνεργασία των αντινεοφιλελεύθερων δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10