search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:38
MENU CLOSE

Σκανδαλίδης: Χρειάζεται ένα νέο συμβόλαιο με τον λαό

01.07.2017 09:23
Σκανδαλίδης: «Η κυβέρνηση πορεύεται “βλέποντας και κάνοντας”» - Media

 

Χρειάζεται ένα νέο συμβόλαιο με τον λαό και σήμερα που δεν φαίνονται στον ορίζοντα χαρισματικοί ηγέτες μπορεί να το συνάψει ένα συλλογικό σχήμα και ο μόνος δρόμος είναι η αναγέννηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, είπε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πρότεινε ένα νέο πρότυπο ηγεσίας, χωρίς αρχηγισμούς και τακτικές του παρελθόντος που διασπούν το χώρο, και μια σύνθεση του παλιού με το νέο.

Διατύπωσε την απαίτηση από τους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο να διαθέσουν όλες τις δυνάμεις τους για την ενότητα της παράταξης και να συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες για την αναγέννησης της, πέρα από το ζήτημα της δικαίωσης των διαδρομών τους.

Επίσης, άφησε αιχμές σε βάρος πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που “παριστάνουν”, όπως είπε το “νέο”, λέγοντας πως αν θεωρούν “παλιό” τη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι το “νέο” αυτοί που έγιναν “καρεκλοκένταυροι της εξουσίας”, μέσα από το “παλιό”.

Ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι το πολιτικό και ηθικό μέγεθος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι μεγαλύτερο από αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και γι αυτό, όπως εξήγησε, ο κ. Μητσοτάκης τους καλεί να πανε μαζί του και ο κ. Τσίπρας να συγκροτήσουν την προοδευτική συμμαχία.

Ο κ.Σκανδαλίδης παρουσίασε το πρόγραμμα “Ελλάδα”, για το οποίο είναι υπεύθυνος και το χαρακτήρισε ως τη σύγχρονη εναλλακτική πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε μια νέα εποχή που πρέπει η Ελλάδα να πετύχει μια νέα ανάπτυξη.

 

Ομιλίες των Α.Λοβέρδου, Φ.Σαχινίδη και Δ. Χατζησωκράτη

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός ου ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος την κατηγόρησε ως “τη χειρότερη”, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχουν διπλασιαστεί τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ζήτησε από τα μέλη και τα στελέχη να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να “κλειδώσουν” αυτά στις βουλευτικές εκλογές και αν γίνεται να αυξηθούν.

Την ανάγκη να αναζητηθούν νέες συνεργασίες στην Ευρώπη σε προοδευτική κατεύθυνση επισήμανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης και τόνισε πως “χρειάζονται απλές, καθαρές και κατανοητές λύσεις”, να ξέρει η Ελλάδα ότι μπορεί να ελπίζει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

“Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε στην ομιλία του ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος απάντησε στο χθεσινό χαιρετισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, λέγοντας: “Τόλμησε να μιλήσει για τον Κόρμπιν, αλλά αποσιώπησε ότι ο Κόρμπιν έχει ανειρήνευτη διαμάχη με τον Φάρατζ. Ο Φάρατζ είναι σύμμαχος του κυβερνητικού τους εταίρου και πουλέν του Πάνου Καμμένου”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28