search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:38
MENU CLOSE

Ρόδος: Σύλληψη 25χρονου που εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους

01.07.2017 12:02
Ρόδος: Σύλληψη 25χρονου που εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους - Media

 

Συνελήφθη 25χρονος από τη Βουλγαρία στη Ρόδο, κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη τρία άτομα, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και εξαπατούσαν ηλικιωμένους με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από τα μέσα Ιουνίου επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, κυρίως, με ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της Ρόδου και παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι οικείο συγγενικό πρόσωπο των παθόντων (κόρη, εγγονή, ανιψιά), το οποίο βρισκόταν σε δεινή θέση εξαιτίας της υποτιθέμενης σύλληψης του από την Αστυνομία, λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει. 

Οι δράστες δημιουργούσαν έντονη συναισθηματική φόρτιση στα θύματα τους και στη συνέχεια αναλάμβανε άλλος συνεργός τους ο οποίος προσποιούμενος τον αστυνομικό ή τον εισαγγελικό λειτουργό απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του οικείου προσώπου.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει από την έρευνα ότι οι δράστες είχαν επικοινωνήσει συνολικά με 22 πολίτες και κατάφεραν αρχικά να πείσουν τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες. Ωστόσο, κάποιες από αυτές αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη και δεν κατέβαλαν χρήματα, ενώ σε μια περίπτωση οι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα ο 25χρονος απέσπασε το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ από 87χρονη γυναίκα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου. 

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματά τους και για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των υπολοίπων μελών της σπείρας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:37