search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:35
MENU CLOSE

Δείτε πώς σώζουν οι αερόσακοι (Video)

01.07.2017 17:56
Δείτε πώς σώζουν οι αερόσακοι (Video) - Media

 

Τους θεωρούμε δεδομένους, αλλά πολλά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν δεν έχουν. Δείτε πόσο πιο επικίνδυνα είναι σε μια σύγκρουση.

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πολλά συστήματα ασφαλείας, όμως αυτό που πραγματικά σώζει ζωές εξακολουθεί να είναι ο αερόσακος. Μάλιστα, η Λέσχη Αυτοκινήτου Ν. Ζηλανδίας λέει ότι οι αερόσακοι μειώνουν στο μισό την πιθανότητα θανάτου σε ένα τροχαίο ατύχημα.

Οι αερόσακοι ήρθαν ως ένα λογικό συμπλήρωμα των ζωνών ασφαλείας, οι οποίες συγκρατούν μεν αποτελεσματικά το σώμα, αλλά όχι και το κεφάλι, που μπορεί να χτυπήσει στο τιμόνι, το ταμπλό, το παρμπρίζ ή άλλα σημεία της καμπίνας.

Αερόσακοι τοποθετούνται στα αμερικανικά αυτοκίνητα από τη δεκαετία του 1970, αλλά κυκλοφορούν ακόμα στον κόσμο πολλά αυτοκίνητα που δεν έχουν. Το παρακάτω video δείχνει γλαφυρά τη διαφορά ανάμεσα σε ένα αυτοκίνητο με αερόσακους και σε ένα χωρίς, όταν συγκρουστούν.

Παρότι τα δύο αυτοκίνητα δεν είναι της ίδιας εποχής –το ένα είναι ένα φορτηγάκι Proton του 2009 και το άλλο ένα σύγχρονο Kia– η διαφορά είναι εξόφθαλμη και θα κάνει όσους κυκλοφορούν με παλιό αυτοκίνητο να ανατριχιάσουν.

Γι’ αυτό και υποστηρίζουμε 100% την προτροπή της AA New Zealand: «Πάντα να αγοράζετε το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που μπορείτε». Με άλλα λόγια, τα συστήματα ασφαλείας μπορεί να μην είναι «σέξι» όπως ένα σετ 20άρες ζάντες, αλλά είναι ασύγκριτα προτιμότερα την «κακιά ώρα»…

Πηγή: drive.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08